RideElectric LogoRideElectric Logo
Af Rasmus B.
Skrevet 03/02/2021
Indhold
segway ninebot Max g30D el løbehjul

Segway Ninebot MAX G30D Test & Anmeldelse

Vi har testet Segway Ninebot MAX G30D på en sammenlagt strækning over 200 km, og vi er nu klar til at give vores endelige anmeldelse af det enormt populære elektriske løbehjul.

Ved hjælp af forskellige tests og målinger, kommer vi nærmere ind på el-løbehjulets generelle specifikationer, fordele og ulemper, samt forklarer præcist hvem løbehjulet er ideelt for. Her kommer vi med vores endelig vurdering af Segway Ninebot MAX G30D. 

Motor, fart og acceleration

Ninebot MAX G30D er udstyret med en 350W motor, og har dermed 17% mere motorkraft end dens forgænger Ninebot ES4. Løbehjulet har en elektronisk begrænset tophastighed på 20 km/t, hvilket er med til at gøre det lovligt til brug på offentlig vej i Danmark.

Den relativt kraftige motor giver en fornuftig acceleration. I vores test formåede vi at accelerere fra 0-20 km/t på 5,2 sekunder, hvilket er ganske solidt. Med en maks stigningsvinkel på 20% kan Ninebot MAX G30D sagtens klare sig op ad bakker, så hvis du bor i et bakket område, er Ninebot MAX din ven.

Ninebot MAX G30D er et kick-to-start el-løbehjul, hvilket betyder, at man skal man skubbe løbehjulet før motoren kan accelerere. Dette er en sikkerhedsforanstaltning, der ses på rigtig mange standard elektriske løbehjul, og det sørger for at løbehjulet ikke pludseligt accelererer, hvis man ved et uheld trykker på hastighedsknappen. 

Batteri og rækkevidde

Segway Ninebot G30D elektrisk løbehjul

Segway Ninebot MAX G30D har et 36V 15.3Ah (ampere-timer) lithium-ion batteri med en effektiv kapacitet på 551 Wh (watt-timer). Producenten reklamerer med, at Ninebot MAX har en rækkevidde på 64 kilometer pr. opladning.

Udfra vores tests og datamålinger kan vi konkludere, at løbehjulets rækkevidde ligger på 45,2 kilometer pr. opladning i realistisk kørsel, hvor vi kører inde i byen, på bakker og med mange stop ved lyskryds undervejs. Rækkevidden afhænger hovedsageligt af hvor du kører, hvordan du kører, hvor meget du vejer, af dæktrykket mm. Selvom de 45,2 km ikke helt lever op til det, Segway reklamerer med, så er det stadig den absolut bedste rækkevidde på det danske marked.

Den imponerende rækkevidde kan opnås, når batteriet er opladet 100%, hvilket tager omkring 6 timer. For at maksimere rækkevidden har Ninebot MAX et smart energisparesystem, som sænker løbehjulets ydeevne, når batteriet er under 75%.

ModelBatterikapacitetTestet rækkevide
Segway Ninebot Max G30D551 Wh45,2 km
Xiaomi 2 Pro Nordic474 Wh32,6 km
GoRunner Comfort 10"360 Wh24,4 km
Sammenligning baseret på batterispecifikationer og vores egne rækkevidde-tests.

Støddæmpning og kørekvalitet

Ninebot MAX har ikke nogen konkret støddæmpning i form af affjedring. I stedet har den store 25,4 cm dæk og et robust stel, der gør den lige så god som nogle af de dyrere dual-suspension løbehjul, man ser på markedet. Du vil uden tvivl kunne mærke små bump på vejen, men Ninebot MAX kan håndtere det meste by-terræn, om det så er kantsten, huller og revner i vejen, eller lidt grus i ny og næ.

Elløbehjulet er udstyret med slangeløse pneumatiske dæk, der dæmper vibrationer fra vejen og gør kørslen mere komfortabel. Segway kalder deres dæk selvhelbredelige, fordi deres pneumatiske dæk er udrustet med et gelé-lag på indersiden, som gør dem mere modstandsdygtige over for punkteringer. Geléen sørger ikke blot for færre punkterede dæk, den reparerer også punkteringer, når de sker, og sørger for en mere praktisk kørsel. 

Ninebot MAX G30D har hele pakken, som inkluderer massere af fodplads og et yderst robust stel. Selve dækket, man står på, er 17,4 cm bredt og 50,3 cm langt, så der er rigeligt med selv til større brugere. Derudover er der monteret en hævet gummioverflade, som giver et sikkert greb mod dine skosåler.

Du er ikke begrænset til én kørestilling, da de fleste vil være i stand til at stå med begge fødder ende til ende. Segway Ninebot MAX G30D føles mere sikker at køre på end mange billigere konkurrenter, og du kan helt afslappet køre blandt cyklister og bilister og opretholde en fornuftig hastighed takket være den handy hastighedsknap. 

Bærbarhed og vægt

Med sine 19,5 kg ligger Ninebot MAX i den tunge ende af skalaen. Vi betragter løbehjul under 15 kg som let transportable, så Ninebot MAX overskrider denne grænse en smule og det er hovedsageligt grundet det store batteri med høj kapacitet.

Der findes ikke et elektrisk løbehjul uden kompromiser og med Ninebot MAX er det vægten, der tæller ned. Det er altså ikke et løbehjul, man har lyst til at bære op på 5. sal, men det kan godt lade sig gøre. Løbehjulet har en maksimal belastning på 100 kg, som ikke bør overskrides af sikkerhedsmæssige årsager.

MAX G30D foldes nemt sammen hvor stangen, hvorpå styret sidder, låses fast til bagskærmen. Sammenfoldet er den 117 cm lang, 48 cm bred og 53 cm høj, og er dermed i den lange og høje ende, hvad angår løbehjuls-dimensioner. På trods af dets mål, kan du let opbevare løbehjulet, og have det med dig i bussen.

Vi testede, hvordan løbehjulet passede i bagagerummet på en lille Suzuki Swift, som har et ret småt bagagerum. Det krævede at bagsæderne blev lagt ned, for at få plads til det. Ninebot MAX vil dog sagtens kunne passe i en bil med et lidt større bagagerum. 

Byggekvalitet, sikkerhed og bremser

Segway Ninebot Max G30D stel og dæk

Ninebot MAX G30D har et flot cockpit, der består af et LED display, som viser alt den information, du har brug for; hastighed, batteri og hvilket mode, du kører i. Displayet er placeret i midten af styret, og er lyst tilstrækkeligt op, så det nemt kan aflæses i direkte sollys. Derudover sænker displayet automatisk lysstyrken om natten, når forlygterne er tændt.

Du kan let kontrollere lys, hastigheds-mode og batteri ved hjælp af en knap, der er placeret under displayet, eller du kan downloade en tilhørende app til din smartphone. Funktionerne på styret, det letlæselige display, hastighedsknappen med et gummilag, håndbremsen, ringeklokken og de teksturerede håndtag, er alle konstrueret af materialer af høj kvalitet. Sammenlagt giver det et utroligt lækkert finish og en glædelig brugeroplevelse, som man kender det fra design-pionererne Apple og Tesla.

Ninebot MAX G30D har et højt monteret front-LED-lys, der er placeret på den modsatte side af LED-skærmen. Det er den mest ideelle placering, da det giver en bredere projektion af lyset, så du kan se vejen foran dig, når mørket falder på. Løbehjulet har også en rød LED-baglygte/bremselygte, der er monteret på bagskærmen. Derudover har løbehjulet orange reflekser på hver side af både forhjulet og baghjulet, der er med til at øge synligheden i mørke.

Segway Ninebot MAX har et bremsehåndtag, der er forbundet til den forreste tromlebremse og den bagerste elektroniske bremse. Sammen giver de en pålidelig bremseoplevelse. Noget af det, vi virkelig godt kan lide ved bremsesystemet, er at det ikke kræver nogen vedligeholdelse. Tromlebremsen er indkapslet inde i selve hjulet, og er dermed beskyttet mod vejr, miljø og utilsigtede skader. Opbremsningen føles glat og kræver ikke mange kræfter fra føreren. 

Alt i alt er kvaliteten i top. Løbehjulet virker som et seriøst pendling-køretøj på grund af dens robuste konstruktion, og ikke som et stykke legetøj. Du føler dig sikker, både når du kører på løbehjulet, men også når du transporterer det på grund af dets fastholdte foldemekanisme. Sammen med de skridsikre gummidæk har Ninebot MAX G30D en IPX5-rating, som beskytter mod regnvejr og skænk, men ikke mod fuld nedsænkning i vand. Selvom de pneumatiske dæk klarer sig ret godt på våde veje, anbefaler vi ikke at køre i regnvejr. 

Er Segway Ninebot MAX G30D lovlig på offentlig vej?

Segway Ninebot G30D lys om aftenen

Ninebot MAX G30D er med sin hastighedsbegrænset på 20 km/t CE-godkendt til offentlige veje i Danmark og er dermed helt lovlig at køre på. Hele designet overholder fra ende til anden de danske regler for el-løbehjul. Den originale version, Segway Ninebot MAX G30, har ingen hastighedsbegrænsning, og kører dermed for hurtigt til at være lovlig på de danske veje. Begge versioner er tilgængelig i Danmark, men hvis du gerne vil overholde retningslinjerne, skal du vælge G30D versionen.

Hvem bør købe Segway Ninebot MAX G30D?

Segway’s Ninebot MAX G30D er et elektrisk løbehjul til personer med et højere budget, som gerne vil investere lidt ekstra penge i god kvalitet. Med sine 45,2 km pr. opladning i vores bytest, er det ideelt til dem, der har brug for ekstra rækkevidde. Segway Ninebot MAX G30D er en solid pendlerløsning til dem, der ønsker et nemt og hurtigt transportmiddel, der kan fragte dem hele vejen fra A til B.

Det er et oplagt valg til personer, som er villige til at bære på et lidt tungere el-løbehjul med en længere rækkevidde, et pænt og enkelt design, minimal vedligeholdelse og lang levetid. Ninebot MAX G30D handler ikke så meget om maksimal hastighed, men om levetid, holdbarhed og sikkerhed. 
Du kan se hvordan Ninebot MAX G30D klarer sig sammenlignet med andre populære modeller på det danske marked i vores guide til de bedste elektriske løbehjul i test.

Specifikationer

Topfart (producent)20 km/t
Topfart (målt af os)20 km/t
Rækkevidde (producent)64 km
Rækkevidde (målt af os)45,2 km
Vægt19,5 kg
Vægtkapacitet100 kg
DæktypeSlangeløse, pneumatiske
Dækstørrelse25,4 cm (10 tommer)
BatteritypeLithium-ion
Batterispænding36V
Batterikapacitet15,3 Ah
Effektiv batterikapacitet551 Wh
Opladningstid6 timer
Dimensioner (udfoldet)116,7 cm x 47,2 cm x 120,3 cm
Dimensioner (sammenfoldet)116,7 cm x 47,2 cm x 53,4 cm
Acceleration (0-20 km/t)5,2 sekunder
Motorkraft350W
BremsesystemTromlebremse (front)
Elektronisk bremse (bag)
Hastigheds-modes3 (Eco, Drive, Sport)
AppstyringJa - både iOS og Android
IP-vurderingMotor: IPX7
Krop: IPX5

Nyeste i Elektriske løbehjul