RideElectric LogoRideElectric Logo
Af Rasmus B.
Skrevet 02/08/2021
Indhold
kvinde fra RideElectric med GoRunner Comfort 10-tommers elektrisk løbehjul

GoRunner Comfort 10” Test & Anmeldelse

GoRunner Comfort 10'' er et ideelt pendler-løbehjul, med en nem foldemekanisme og aftageligt batteri, som simplificerer opladningen.

Løbehjulet, fra det danske GoRunner, er baseret på HX X8-modellen fra Kina, men med en hastighedsbegrænsning på 20 km/t, så den er lovlig at køre på i Danmark.  

Vores anmeldelse baserer sig på tests og målinger af løbehjulet på en sammenlagt strækning på 170 km. Vores testning har gjort os klogere på GoRunner Comfort 10'', og vi er hermed klar til at introducere vores endelige bedømmelse af løbehjulet. Vi kigger nærmere på løbehjulets generelle performance, inklusiv dets fordele og ulemper, og giver dig de præcise resultater af vores egne hastigheds-, accelerations- og rækkeviddetest.

 

Motor, fart og acceleration

10-tommer fronthjul og motor på gorunner comfort el-løbehjul

Løbehjulets 350 Watts motor giver dig en acceleration fra 0-20 km/t på 6,3 sekunder. Det er dog ikke den mest effektive 350W motor. GoRunner Comfort 10'' accelererer eksempelvis ikke lige så hurtigt som Xiaomi Mi Pro 2 Nordic, der "kun" har en 300W motor, og som accelererer fra 0-20 km/t på 5,7 sekunder. Men alt i alt er motorydelsen rigtig god. 

Vi testede selv GoRunner Comfort 10''s tophastighed, som ikke overraskende lå på 20 km/t. Med denne hastighedsbegrænsning er det 100% lovligt at benytte løbehjulet på offentlige danske veje. 

GoRunner Comfort 10'' har tre hastighedsindstillinger, som man kan vælge imellem:

  • Begyndertilstand lader dig køre mellem 0-8 km/t (Gear-indikator: D vises ikke på displayet)
  • Standardtilstand lader dig køre mellem 0-15 km/t (Gear-indikator: hvidt D)
  • Sportstilstand lader dig køre mellem 0-20 km/t (Gear-indikator: rødt D) 

GoRunner Comfort 10'' har en super fed cruise control feature, så du nemt kan justere og fastholde din fart. Du kan dermed fastholde dit fokus på vejen og trafikken, i stedet for at tjekke displayet, hvis du manuelt forsøger at regulere hastigheden. 

Med en klatrevinkel på 15% kan GoRunner Comfort 10'' klare sig op ad de fleste bakker, men den kan komme i problemer, hvis den skal køre op ad meget stejle veje. 

Batteri og rækkevidde

kvinde fjerner udskifteligt batteri på gorunner comfort elektrisk løbehjul

GoRunner Comfort 10'' har en 36-volts 10Ah batteripakke. Dermed er den effektive batterikapacitet på 360 watt-timer (Wh), som er en god størrelse til prisen. Faktisk er det dét løbehjul med den største batterikapacitet fra GoRunner. Kapaciteten er dog overgået af Xiaomi Mi Pro 2 Nordic og Segway Ninebot Max G30D, men Xiaomi Pro 2 har mindre hjul (8.5-tommer), hvilket giver ringere støddæmpning og Max G30D fra Segway er betydeligt dyrere.

Det er super fedt, at GoRunner Comfort 10'' har et aftageligt batteri, så man kan udskifte det og oplade det separat. Derved behøver man ikke at slæbe et beskidt løbehjul gennem hele huset, når det skal oplades. Ved at placere batteriet på styret, fremfor ved decket, opnår GoRunner Comfort 10’’ en mere vandfast løsning, når man eksempelvis kører på vådt underlag eller med våde sko. 

Batteriet er generelt super nemt at oplade, uanset om man befinder sig hjemme, på arbejdet eller på skolen. Det gør desuden også løbehjulet mindre interessant at stjæle, når der ikke er noget batteri (hvis du tager det med dig). Vi anbefaler dog stadig, at man investerer i en lås til sit el-løbehjul som en ekstra sikkerhed. 

Batterierne til GoRunner Comfort 10’’ er relativt kompakte og lette, så man har mulighed for at have et ekstra 100% opladet batteri med sig, som man kan skifte med undervejs (ekstra batterier kan tilkøbes her). På den måde opnår man en længere rækkevidde, når man kører. GoRunner reklamerer med, at løbehjulet kan køre 30 km på en opladning, hvilket er den bedste rækkevidde-performance sammenlignet med andre løbehjul på GoRunner's hjemmeside. 

Producentens estimater er sjældent et realistisk billede af rækkevidden, da det afhænger af underlaget, vejens stigning, vejret, personvægt og hvilket gear man vælger. Derfor tester vi altid selv et løbehjuls rækkevidde i realistisk kørsel, dvs. inde i byen, på bakker og med mange opbremsninger undervejs, for at give et mere præcist indblik i, hvor langt det kan køre på en opladning. Vores testede rækkevidde for GoRunner Comfort 10'' er 24,4 km, hvilket er et fint resultat.  

GoRunner Comfort 10'' har en opladningstid på 5-7 timer. 

Støddæmpning og kørekvalitet

De store 10-tommers punkterfrie hjul er med til at gøre køreturen langt mere behagelig. Der er ingen yderligere affjedring på GoRunner Comfort 10'', derfor er det ekstra vigtigt, at dækkene er i stand til at absorbere diverse vejvibrationer. Løbehjulets pneumatiske dæk er fremstillet med anti-slip mønster, så du nemt kan køre på ujævnt underlag, samt god stødabsorbering, som lader dig køre let over små bump, kantsten og huller i vejen. De 10-tommers dæk kan altså tydeligt mærkes i kørekvaliteten.

Generelt er GoRunner Comfort 10'' meget komfortabel at køre på. Der er rigeligt med plads til fødderne, så du ikke er begrænset til en enkelt kørestilling. Uanset din skostørrelse kan du sagtens stå med begge fødder placeret ved siden af hinanden på decket.

Foldemekanismen er dobbelt-sikret med en foldnøgle og en foldningsring, hvilket giver styret stabilitet, når det er foldet ud. Styret føles fast og sikret, selv når man kører over små bump. 

Bærbarhed og vægt

Vi plejer at sige, at 15 kg er bærbarheds-grænsen, og med sine 15 kg kan GoRunner Comfort 10'' betragtes som bærbart. Det tager kun 3 sekunder at folde løbehjulet sammen til en mere kompakt størrelse. Foldemekanismen er god og solid, men fordi batteriet, og dermed meget af vægten, ligger i styret, er vægtfordelingen lidt akavet, når man bærer det rundt. Dets udfoldede dimensioner er: 

  • Højde: 118,6 cm
  • Bredde: 42 cm 
  • Længde: 108,3 cm

Dets sammenfoldede dimensioner er:

  • Højde: 46 cm
  • Bredde: 42 cm
  • Længde: 108,3 cm

Sammenfoldet er det nemt at transportere med i bussen, i bilen eller bare opbevare, når man ikke bruger det. 

GoRunner Comfort 10'' har en maksimal belastningsvægt på 100 kg, som ikke bør overskrides. 

Byggekvalitet, sikkerhed og bremser

baghjul og skivebremse på GoRunner Comfort el-løbehjul

GoRunner Comfort 10'' har et solidt skelet hovedsageligt fremstillet af aluminiumslegering, som er et stækt, solidt og let materiale. Hård aluminiumslegering giver løbehjulet en lav vægtmasse, men høj styrke og gør det yderst korrosionsbestandigt. 

GoRunner Comfort 10'' har et trefoldigt bremsesystem, der består af en skivebremse, en elektronisk bremse og en pedalbremse. Kombinationen mellem skivebremsen og E-ABS systemet (blokeringsfri elektronisk bremse) giver ekstra sikkerhed, effektiv bremsning og hurtig reaktion.  Den elektroniske bremse genvinder i øvrigt kinetisk energi fra opbremsningen og bruger det til at genlade batteriet. Pedalbremsen er i sig selv ikke spor effektiv, men den er god, når man blot skal sænke farten en smule, og ønsker en meget blød opbremsning

En god detalje er det ergonomiske accelerationshåndtag belagt med tekstureret gummi, som er let at kontrollere. Designet er simpel og der er bred enighed blandt brugere af el-løbehjul om, at et tommel-håndtag er mere behageligt på længere sigt end et pegefinger-håndtag. 

gorunner comfort LED display

LED displayet er logisk og intuitivt. Her finder du hurtigt information om batteriniveau, fart og gear. Valget af LED som display-løsning er en fordel, da dets læsbarhed ikke påvirkes af vejret; det er letlæseligt både i mørke og i direkte sollys. 

Der er desuden en anden fed feature på GoRunner Comfort 10''; Cruise Control, så du nemt kan vælge din ønskede fart. Dette er en kæmpe fordel, når du bare kører ligeud, og så slipper du for hele tiden at tjekke din fart på displayet. 

Integreret LED lys er placeret både foran og bagpå. For at opnå en diffus lysfordeling, der oplyser så meget af vejen som muligt, er forlygten placeret oppe på styret. Baglygten sidder på bagskærmen; den lyser konstant, men fungerer også som bremselys, hvor den vha. blink indikerer, at der sker en opbremsning. Løbehjulets synlighed forstærkes yderligere af reflekser, som er placeret på hver sin side af for- og baghjul. 

Er GoRunner Comfort 10’’ lovlig på offentlig vej?

Før at et løbehjul kan godkendes til de offentlige danske veje, er der nogle krav, som skal opfyldes. GoRunner Comfort 10'' har en hastighedsbegrænsning på 20 km/t, den har for- og baglygter, der er synlige på 300 meters afstand, den har refleksker på hver side af hjulene, den vejer under 25 kg mm.. Alt dette er medvirkende til, at GoRunner Comfort 10’’ er helt lovlig og CE-godkendt til kørsel på offentlige veje i Danmark. 

Hvem bør købe GoRunner Comfort 10’’?

GoRunner Comfort 10-tommer elektrisk løbehjul anmeldelse og test

GoRunner Comfort 10'' transporterer dig let til en slutdestination i nærheden af dig, og er en oplagt pendlerløsning. Det er nemt at folde sammen og tage med sig på bussen, og kan også sagtens passe ned i et bagagerum. Byen er dets oplagte terræn. Det er ikke bygget til off road kørsel, og alt for stejle veje kan muligvis volde nogen problemer. 

Det er et pålideligt og stærkt løbehjul, som holder sig indenfor lovens grænser og giver masser af batterikapacitet for pengene. Der er små detaljer, der kunne være lidt bedre såsom acceleration og vægtfordelingen, men det er bestemt ikke store problemer. Vores bedømmelse af GoRunner Comfort 10'' ligger på 4.2 ud af 5 stjerner.

Specifikationer

Topfart (producent)20 km/t
Topfart (målt af os)20 km/t
Rækkevidde (producent)30 km
Rækkevidde (målt af os)24,4 km
Vægt15 kg
Vægtkapacitet100 kg
Max stigning15 %
DæktypePneumatiske dæk
Dækstørrelse25,4 cm (10 tommer)
BatteritypeLithium
Batterispænding36 V
Batterikapacitet10 Ah
Effektiv batterikapacitet360 Wh
Opladningstid5-7 timer
Dimensioner (udfoldet)108,3 cm x 42 cm x 118,6 cm
Dimensioner (sammenfoldet)108,3 cm x 42 cm x 46 cm
Acceleration (0-20 km/t)6,3 sekunder
Motorkraft350 W
BremsesystemElektronisk bremse (front)
Skivebremse (bag)
Pedalbremse (bag)
Hastigheds-modes3 (begynder, standard, sport)
AppstyringIngen
IP-vurderingIP54

 

Nyeste i Elektriske løbehjul