RideElectric LogoRideElectric Logo
Af Rasmus B.
Skrevet 23/07/2021
Indhold
Xiaomi Mi Pro 2 el-løbehjul

Xiaomi Mi Pro 2 Nordic Test & Anmeldelse

Xiaomi Mi Pro 2 Nordic er et ganske godt el-løbehjul, der bygger videre på successen fra det populære Xiaomi M365, som var en af de allerførste modeller på el-løbehjuls-bølgen.

Vi har testet løbehjulet på en sammenlagt strækning på lige knap 200 km, og vi står nu klar med vores komplette anmeldelse af Xiaomi Mi Pro 2 Nordic. Med resultaterne fra vores tests og målinger, giver vi et mere præcist indblik på el-løbehjulets ydeevne, samt dets fordele og ulemper. Vi kigger også på hvilken målgruppe, løbehjulet specifikt egner sig godt til. Læs med her for vores endelige bedømmelse af Xiaomi Mi Pro 2 Nordic.

Motor, fart og acceleration

Xiaomi Mi Pro 2 motor

Xiaomi Mi Pro 2 Nordic er udstyret med en 300W motor, og har dermed samme motorkraft som sin forgænger Mi Pro Nordic. Den internationale udgave, Mi Pro 2, kan køre op til 25 km/t, hvorimod Mi Pro 2 Nordic har en elektronisk hastighedsbegrænsning på 20 km/t, hvilket gør den lovlig på offentlige danske veje. 

Vi testede Mi Pro 2 Nordic’s accelerationsevne. Den hurtigste tid, vi målte fra 0-20 km/t var på 5,7 sekunder. Løbehjulets motorkraft giver altså en god acceleration, der klart slår løbehjul som Xiaomi 1S, som vi testede til at accelerere fra 0-20 km/t på 7,5 sekunder.

Xiaomi Mi Pro 2 Nordic har tre hastighedsindstillinger, som du kan vælge imellem, når du er ude at køre: 

  • Gear 1 (ECO) er en fodgænger-tilstand, som giver dig en hastighed på 0-5 km/t. 
  • Gear 2 (D, drive) er den såkaldte standard-tilstand, som giver dig en hastighed på 0-15 km/t.
  • Gear 3 (S, sport) er en sports-tilstand, som opgraderer din hastighed til 0-20 km/t, og er det gear, hvor du kan opnå tophastigheden. 

Løbehjulet er også udstyret med fartpilot (cruise control), som gør det muligt at fastholde den samme ønskede hastighed under køreturen, hvilket er smart, når man kører på lange strækninger. 

Hvis du bor i et område med mange bakker, og er i tvivl om, hvorvidt Xiaomi Mi Pro 2 Nordic kan klare mosten, så frygt ej, for med en maks stigningsvinkel på 20%, kan dette løbehjul sagtens klare sig op ad de fleste stejle veje rundt omkring i landet. 

Xiaomi Mi Pro 2 Nordic er et push-to-start el-løbehjul, hvilket betyder, at man skal give løbehjulet et lille skub før motoren accelererer. Dette er en sikkerhedsmæssig fordel, fordi det forhindrer en i pludseligt at accelerere, hvis man ved et uheld kommer til at trykke på speederen.

Batteri og rækkevidde

Xiaomi Mi Pro 2 Nordic er udstyret med et Lithium-Ion batteri med en kapacitet på 474 Wh (watt-timer). Xiaomi reklamerer selv med, at løbehjulet kan køre 45 km på en opladning, som vi selvfølgelig også selv har testet.

Faktorer såsom terræn, opbremsninger og førerens vægt har en indflydelse på, hvor langt batteriet rækker, og resultatet kan derfor være forskelligt afhængigt af fører og sted.

Vi testede løbehjulet i realistisk kørsel for at undersøge, hvor langt rækkevidden strækker sig, når man kører inde i byen, op og ned ad bakker og med mange stops og opbremsninger ved lyskryds undervejs. Ifølge vores test ligger løbehjulets rækkevidde på 32,6 km pr. opladning. Selvom vi ikke nåede op på en 45 kilometers rækkevidde, som Xiaomi reklamerer med, så er 32,6 km stadig en relativ lang rækkevidde, hvis man sammenligner med andre modeller på det danske marked - især prisen taget i betragtning.

Hvis man ønsker lidt længere rækkevidde pr. opladning, kan man med fordel kigge nærmere på Segway Ninebot MAX G30D, som vi testede til at have en rækkevidde på 42,5 km pr opladning. Ninebot MAX G30D er dog tungere end Xiaomi Mi Pro 2 Nordic, og er dermed ikke lige så nem at transportere.   

For at opnå den mest optimale rækkevidde, skal batteriet være 100% opladet, hvilket tager omkring 5-6 timer. Xiaomi Mi Pro 2 Nordic er udstyret med et KERS-system, som bruger den kinetiske bremseenergi til genopladning af batteriet, hvilket er med til at øge rækkevidden en smule. Det er en fin teknologi, som dog endnu ikke har nået sit fulde potentiale, men det er fedt at se det taget i brug på elektriske løbehjul.

Støddæmpning og kørekvalitet

Xiaomi Mi Pro 2 Nordic er udrustet med slidstærke og støddæmpende 8,5'' pneumatiske dæk med anti-slip dækmønster. De støddæmpende dæk gør det lettere for løbehjulet at klare det meste by-terræn, såsom småsten, kantsten og mindre huller i vejene, men det er ikke tiltænkt offroad kørsel.

Dækkene gør ikke blot køreturen mere behagelig, de gør også løbehjulet mere robust og modstandsdygtig over for punkteringer. Men skulle uheldet alligevel være ude, kan man købe reservedæk på Xiaomi's hjemmeside. Det ville have været fedt at se 10-tommers dæk i stedet for 8,5-tommers, men det er muligvis et bevidst valg fra Xiaomi's side, da større dæk ville have øget vægten og dimensionerne yderligere.

Løbehjulets anti-slip gummi underlag på decket giver bedre fodfæste og forhindrer, at skosålerne ikke glider rundt, mens man kører. Der er ikke meget plads på decket; hvis man har relativt store fødder, kan man knapt stå på løbehjulet med begge fødder placeret ved siden af hinanden. Håndtagene er standard cylinder-formet og udstyret med teksturerede TPR-gummi greb, der gør det nemmere og mere komfortabelt at holde godt fast. 

Det er nemt og hurtigt at få et overblik over sin hastighed, gear, batteriniveau, kilometer man har kørt osv. på instrumentbrættets LED-display. Derudover kan man downloade Mi Home Appen, hvor man via Bluetooth kan se kørselsdata (hastighed, batteriniveau, rækkevidde mm.) og tilpasse sine kontrolindstillinger. Men det fedeste ved appen er uden tvivl, at man kan låse sit løbehjul. Appen er kompatibel med både Android og iOS enheder og fungerer ganske stabilt sammenlignet med andre apps til løbehjul, vi har prøvet.

Bærbarhed og vægt

Xiaomi Mi Pro 2 Nordic er designet, så du kan tage det med dig stort set overalt. Dets udfoldede dimensioner er følgende:

  • Højde: 118 cm
  • Bredde: 43 cm
  • Længde: 113 cm

Løbehjulet vejer 14,2 kg, og er dermed en smule tungt ift. visse konkurrenter, men det er umuligt at undgå, når man benytter et større batteri med øget kapacitet som her.   

Løbehjulet er utrolig nemt at folde sammen - stangen foldes blot ned og styret hægtes fast på bagskærmen. Det tager kun 3 sekunder, så du hurtigt kan tage det med dig på offentlig transport eller i bilen. De sammenfoldede dimensioner er følgende:

  • Højde: 49 cm
  • Bredde: 43 cm
  • Længde: 113 cm

Xiaomi Mi Pro 2 Nordic har en maksimal belastningsvægt på 100 kg. For at undgå beskadigelse af motoren bør de 100 kg ikke overskrides.

Byggekvalitet, sikkerhed og bremser

Xiaomi Mi Pro 2 Nordic skivebremse

Xiaomi har designet Mi Pro 2 Nordic med formålet, at den skal være kompakt og let, og dermed nem at transportere. Materialerne er valgt med dette formål i baghovedet, hvilket er grunden til at Mi Pro 2 Nordic er fremstillet af højdensitets aluminiumslegering, som både er et robust og let materiale.

Synlighed er yderst vigtig for sikkerheden, når du kører på el-løbehjul. For at sikre at du er synlig for bilister både om natten og om dagen, er Xiaomi Mi Pro 2 Nordic udrustet med en 2W LED forlygte, der er placeret på modsatte side af instrumentbrættet og oplyser vejen foran dig, orange reflekser på hver side af begge hjul og en rød LED baglygte på bagskærmen, som blinker, når du bremser. Derudover er der placeret en ringeklokke ved det venstre håndtag lige ved siden af håndbremsen.  

Løbehjulet er udstyret med et Dual-Breaking-system, med en 120 mm perforeret bremseskive på det bagerste dæk og et E-ABS anti-lock system på det forreste dæk, som forhindrer fordækket i at låse sig fast under hård opbremsning.

Bremsehåndtaget er forbundet til bagerste bremseskive og den forreste elektroniske bremse. Håndtaget er placeret ved venstre styr og er let tilgængelig. Skivebremser er den bedste form for bremse til el-løbehjul, men den kræver lidt mere vedligeholdelse, da den sidder utildækket på ydersiden af dækket, i modsætning til eksempelvis tromlebremser. 

Er Xiaomi Mi Pro 2 Nordic lovlig på danske offentlige veje?

Med en hastighedsbegrænsning på 20 km/t er Xiaomi Mi Pro 2 Nordic CE-godkendt til danske offentlige veje, og er helt lovlig at køre på i Danmark. Alt fra lygter og reflekser til hastighed overholder de danske regler for el-løbehjul. Man skal være opmærksom på, at Xiaomi har lavet to versioner at dette løbehjul. Xiaomi Mi Pro 2 er den originale version uden hastighedsbegrænsning som, med sin tophastighed på 25 km/t, er ulovlig på danske veje. Så hvis du ønsker at overholde reglerne, anbefaler vi, at du vælger Mi Pro 2 Nordic fremfor Mi Pro 2.  

Hvem bør købe Xiaomi Mi Pro 2 Nordic?

Xiaomi Pro 2 Nordic

Xiaomi Mi Pro 2 Nordic er designet og produceret til personer, der ønsker god værdi for pengene og en god rækkevidde. Med sine 32,6 km på en opladning i vores realistiske test, ligger det i toppen af elektriske løbehjul, hvad angår rækkevidde. Med en vægt, der ligger lige under det, vi betragter som let transportabel (14,2 kg), og en simpel foldemekanisme, er det oplagt til personer, som har brug for et solidt transportmiddel, der kan fragte dem sikkert fra A til B - og som de også nemt kan tage med i metroen, i bussen, i bilen eller op i sikkerhed i deres lejlighed. 

Det er ikke et offroad løbehjul til et bakket terræn, men en seriøs pendler løsning, der især passer godt til folk, som bor inde i byen. Alt i alt giver vi Xiaomi Mi Pro 2 Nordic 4,5/5, som bestemt er nok til at være blandt de bedste elektriske løbehjul i danmark pt.

Specifikationer

Topfart (producent)20 km/t
Topfart (målt af os)20 km/t
Rækkevidde (producent)45 km
Rækkevidde (målt af os)32,6 km
Vægt14,2 kg
Vægtkapacitet100 kg
Max stigning20 %
DæktypePneumatiske dæk 
Dækstørrelse21,6 cm (8,5 tommer)
BatteritypeLithium-ion
Batterispænding37 V
Batterikapacitet12,8 Ah
Effektiv batterikapacitet474 Wh
Opladningstid5-6 timer
Dimensioner (udfoldet)113 cm x 43 cm x 118 cm
Dimensioner (sammenfoldet)113 cm x 43 cm x 49 cm
Acceleration (0-20 km/t)5,7 sekunder
Motorkraft300W
BremsesystemElektronisk bremse (front)
Skivebremse (bag)
Hastigheds-modes3 (Eco, Drive, Sport)
AppstyringJa - både iOS og Android
IP-vurderingIP54

Nyeste i Elektriske løbehjul