RideElectric LogoRideElectric Logo

5 Bedste El-Løbehjul Med Sæde (Ekspertanmeldelse & Test)

Gennem de seneste 3 år har vi testet mere end 50 forskellige modeller. I denne ekspertanmeldelse har vi samlet de 5 bedste el-løbehjul med sæde til dig, der ønsker en mere komfortabel køreoplevelse.
Læsetid: 8 min
GoRunner Pro 10"
Mest populære
Mest populære
Tjek Bedste Pris
Varla Eagle One
Hurtigste model
Hurtigste model
Tjek Bedste Pris
Kugoo M4 Pro
Bedst til terræn
Bedst til terræn
Tjek Bedste Pris
Rasmus Haxholm
Af Rasmus B.
Skrevet 19/09/2021
Indhold

Det elektriske løbehjul har efterhånden cementeret sin plads som en fast del af bybilledet. På de fleste løbehjul står føreren op, men der findes faktisk el-løbehjul med sæde, der kan give en ekstra komfortabel køreoplevelse.

El-løbehjul med sæde trækker stærke paralleler til både scootere og knallerter, men der er enormt mange penge at spare ved at skifte de fossile brændstoffer ud med el.

Markedet for elektriske løbehjul med sæder er lidt mindre end det generelle marked, men vi har identificeret og testet de bedste modeller i Danmark og rangeret dem nedenfor. Uanset hvor stort dit budget er og hvilke krav du har, kan du finde en ideel model til netop dig nedenfor.

Top 5 bedste el-løbehjul med sæde

1. GoRunner Pro 10'' med sæde

Mest populære
GoRunner Pro 10'' løbehjul
10-tommers semi-pneumatiske dæk
20 km rækkevidde pr opladning
Tophastighed på 20 km/t  
36 V 7,8 Ah litium batter
Vejer 17 kg (ikke inkluderet sæde)
350 Watt motor

GoRunner Pro 10'' er et yderst populært el-løbehjul med et justérbart sæde og store stødabsorberende 10-tommers dæk, der giver en komfortabel køreoplevelse. 

Med en 350 Watts motor kan du nå en tophastighed på 20 km/t på 6,5 sekunder. Det er ikke det hurtigste resultat, når man tager motorkraften i betragtning, men trods alt acceptabelt, så længe acceleration ikke er noget man prioriterer højt. GoRunner Pro 10'' har en klatrevinkel på 15%, og bør derfor kunne køre op ad de fleste bakker i landet, men accelerationen og klatreevnen, kan ikke måle sig med dyrere dobbelt-motor-systemer.

Det 36 volts 7,8 Ah litium batteri, kan, ifølge producenten, fragte dig 20 km på en opladning, hvilket er bedre end de fleste andre løbehjul med sæde. Den bedste rækkevidde opnås selvfølgelig, når batteriet er ladet helt op, hvilket tager omkring 3 timer. 

Vægtkapaciteten på 150 kg gør GoRunner Pro 10'' oplagt til personer i alle aldre og vægtklasser. Løbehjulets sæde er relativt komfortabelt og kan også nemt justeres, så det passer til alle højder. Det store 10-tommers pneumatiske dæk foran tager godt imod vejens vibrationer, kan klare det meste terræn og gør køreoplevelsen mere behagelig; dog ville to pneumatiske dæk fremfor ét være mere optimalt for køreoplevelsen.

Med det store batteri og de store dæk har GoRunner 10'' en egenvægt på 17 kg (ekskluderet sædets vægt). Det patenterede foldesystem gør el-løbehjulet nemt og hurtigt at folde sammen - du kan folde det sammen og tage det med dig på blot 2-3 sekunder, hvilket er en fordel, hvis man skifter mellem transportmidler.

Med et bremsesystem bestående af en skivebremse og en bagbremse, er den del af sikkerheden i orden. Dog sakker GoRunner Pro 10'' bagud, hvad angår synlighed i trafikken, da løbehjulet både mangler forlygte og alle de påkrævede reflekser. 

I forhold til hvor begrænset udvalget af løbehjul med sæde er i Danmark, indtager GoRunner Pro 10’’ førstepladsen som den mest populære løsning til en overkommelig pris.

2. Varla Eagle One

Hurtigste løbehjul
Varla Eagle One
Tophastighed på 64 km/t
Op til 64 km rækkevidde pr opladning
Dobbelt affjedringssystem
To kraftfulde 1000 Watts motorer
Vejer 35 kg
Max belastning på 120 kg

Varla er et relativt nyt løbehjuls-brand, der har taget branchen med storm i USA. Du kan nu få det ikoniske Varla Eagle One i Europa via deres officielle EU side. Når du køber en Eagle One, er sædet ikke inkluderet - men du kan dog tilkøbe et sæde på Varla’s hjemmeside til en relativt overkommelig pris.  

Dette løbehjul er utroligt hurtigt; takket være de to kraftfulde 1000 Watts motorer, kan Eagle One køre op til 64 km/t. Hastighedsgrænsen og accelerationsniveauet kan reguleres ved at skifte mellem de 3 gear-modes: ECO, Single og Turbo. Den kraftfulde motor får dig desuden nemt op ad stigninger op til 30%.

Udstyret med et 52V 18,2 Ah litium-ion batteri kan Varla Eagle One klare langdistancekørsel på op til 64 kilometer per opladning. El-løbehjulet tager omkring 8-9 timer at oplade, hvis du bruger én oplader, og 4-5 timer at oplade, hvis du bruger to opladere. Det har nemlig to opladningsporte, hvilket er et stort plus til den mere krævende bruger, der er på farten hele dagen.

Med Varla Eagle One får du et elektrisk løbehjul med fantastisk affjedring og hydrauliske bremser, som giver dig den bedste køreoplevelse, du kan finde på et el-løbehjul med sæde. Det dobbelte affjedringssystem består af 2 individuelle fjedre, der er placeret ved både forhjulet og baghjulet. Dette dobbelte system giver en meget god affjedringskomfort, når du kører på ujævnt underlag og bakket terræn. Derudover er de 10-tommers dæk pneumatiske, hvilket dæmper endnu flere vejvibrationer.

De to hydrauliske skivebremser er placeret ved for- og baghjul, og opereres individuelt, hvilket man skal være opmærksomhed på, da de kan være lidt følsomme. Begge bremser bruger ABS-system, som sikrer, at hjulene ikke låser sig fast og hjælper med at bevare vejgrebet. 

Når man bremser, vil den røde LED baglygte lyse op, for at indikere at der sker en opbremsning. Hvidt LED lys er monteret foran og røde LED lygter bagpå; belysningen kunne dog sagtens være bedre - den er generelt lavtsiddende og forlygterne er for svage til at illuminere vejen foran en under mørkekørsel. Det kan dog let løses ved at tilkøbe en separat forlygte.

Varla Eagle One er ikke så kompakt og relativt tungt. Prisen er i den høje ende, men når man ser hvad man får for pengene, er det mere end retfærdiggjort. Du for enormt meget fart og rækkevidde og så er køreoplevelsen klart den bedste, du kan finde på et elektrisk løbehjul med sæde på det europæiske marked.

3. Kugoo Kirin M4 Pro

Bedst til terræn
Kugoo Kirin M4 Pro elektrisk løbehjul
10-tommers pneumatiske dæk
Tophastighed på 40-45 km/t
55 rækkevidde pr opladning
Vejer 22,6 kg
Har en max belastning på 150 kg
48 V 16 Ah litium batteri

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Kugoo Kirin M4 Pro er et yderst imponerende el-løbehjul, med en ydeevne udover det sædvanlige. Støddæmpningen og komforten er i top - og med det aftagelige sæde kan du selv være herre over, hvornår du kører siddende eller stående. 

Kugoo er et internationalt anerkendt el-løbehjuls-brand som ikke forhandles direkte i Danmark. Dog kan det købes direkte fra Kugoo’s officielle EU side via linket nedenfor, hvorefter det sendes fra deres EU varelager i Polen - helt uden told og moms.

Kugoo Kirin M4 Pro har en høj tophastighed på 40-45 km/t og en vild rækkevidde på op til 55 kilometer på én opladning. Den imponerede ydeevne skyldes løbehjulets 500 Watts motor og store batteri 48V 16Ah, som tager omkring 8 timer at oplade. 

De brede 10-tommers offroad dæk med dybt mønster giver et solidt greb på løse underlag, og gør M4 Pro til et oplagt terræn el-løbehjul. Udover de store pneumatiske dæk, forbedres støddæmpningen også af et dobbelt affjedringssystem, så du kan køre komfortabelt på flere typer underlag. Sædet er ligeledes udstyret med et affjedringssystem, som sikrer din komfort uanset terræn. Med en IPX4 vurdering, kan løbehjulet holde til vandstænk, men vær opmærksom, hvis du kører i tungt regnvejr og undgå helst store vandpytter. 

Som ekstra sikkerhed er løbehjulet udstyret med et tredobbelt bremsesystem, der består af to skivebremser montereret på både for- og baghjul, der aktiveres vha. håndtagene på styret, samt en elektronisk motorbremse, der arbejder i samspil med skivebremserne. Decket og håndtagene er desuden belagt med tekstureret gummi for bedre greb. LED-lygter er placeret foran og bagpå, for at sikre førerens synlighed i mørke. Som tyverisikring er der installeret en elektronisk lås med tilhørende nøgle.

Med Kugoo Kirin M4 Pro får man enormt meget løbehjul for pengene, så hvis man ikke har noget imod den lidt længere leveringstid og engelsktalende kundesupport, så er det et ekstremt godt bud til dem, der ønsker at deres løbehjul, kan lidt mere en gennemsnittet.

4. Mercane WideWheel Pro

Mest praktiske
FluidFreeRide Mercane WideWheel Pro
Tophastighed på 41 km/t
50 km rækkevidde på en opladning
Brede punkterfrie gummidæk
Vejer 24,5 kg
Max belastning på 120 kg
To kraftfulde 500 Watts motorer

FluidFreeRide er blandt de allerstørste forhandlere af elektriske løbehjul på verdensplan, og de har for nyligt udvidet til det europæiske marked, med deres EU lager lokaliseret i vores naboland Sverige. De har flere forskellige produkter, hvor Mercane WideWheel Pro er et utroligt interessant løbehjul med sæde. 

Mercane WideWheel Pro har to 500-watt motorer, som giver det en tophastighed på 41 km/t. Det kan køre op til 50 kilometer på en opladning, samt klare stigninger op til 30%. Den imponerende motorkraft er drevet af et højeffektivt litium-ion 48V 15 Ah batteri, som har en opladningstid på 7 timer.

Mens du kører på WideWheel Pro, kan du ændre hastighedsgrænsen ved at skifte mellem de 2 gear; ECO giver dig effektivt strømforbrug og længere rækkevidde, og POWER giver dig maksimal hastighed og bedre klatreevne. 

Løbehjulet har et særpræget design med ekstremt brede luftfri gummidæk (20 cm x 10 cm), der giver en utroligt god balance og sikker køreoplevelse. I stedet for luft, som ellers er at foretrække, er dækkene fyldt med blødt polyuretanskum, som hjælper med at absorbere vibrationer i vejen. WideWheel Pro har et tredobbelt bremsesystem, der består af to 120 mm mekanisk skivebremse og elektroniske bremsefunktionalitet. Sammen giver bremserne en responsiv og optimal køreoplevelse.

Løbehjulet er relativt kompakt og sædet er komfortabelt, men affjedringen i løbehjulet kan til tider føles lidt hård, når vejen bliver ujævn. Der er til gengæld affjedring i sædet, som gør køreoplevelsen en tand mere behagelig. I samspil med affjedringen ved bag- og forhjulet giver det en fornuftig støddæmpning - men pneumatiske dæk ville pynte endnu mere på køreoplevelsen. Sædet købes separat på FluidFreeRide's side, og monteres nemt på bagenden af fodbrættet.

Mercane WideWheel Pro er et praktisk løbehjul, blandt andet på grund af de solide, punkterfri dæk, som stort set ingen vedligeholdelse kræver. Det kan desuden foldes relativt kompakt sammen, selv når sædet er monteret, og så kan man købe det med en lås, der gør det en smule mere tyverisikret.

5. Razor E300S

Bedst til børn
Razor E300S
10-tommers pneumatiske dæk
Stort og behageligt sæde
Overkommelig pris
Vejer 23,5 kg
180 Wh batterier 
Tophastighed på 20 km/t

Razor E300S har en lovlig tophastighed på 20 km/t. De brede 10-tommers pneumatiske dæk og det bløde justérbare sæde resulterer i en ekstremt komfortabel køreoplevelse. 

Razor E300S er produceret af en ren stålramme, og tåler derfor lidt af hvert, men selve designet virker, efter vores mening, kitsch og lidt useriøst. Det er muligt at det appellerer til nogen, så lad det være op til personlig præference. Heller ikke motorkraften på 250 Watt giver indtrykket af et seriøst pendler el-løbehjul. Motoren er kædedrevet og har kun et enkelt gear.

Særligt batteriet er en ulempe på Razor E300S. I stedet for lithium-teknologi bruger Razor to 12V blysyre batterier, som både er tungere, holder mindre strøm og aflader sig selv hurtigere. Løbehjulet kan af den grund kun køre i op til 40 minutter uafbrudt, før det skal oplades igen.  

Komforten er et plus på Razor E300S. Sædet er behageligt og justérbart, og decket er bredt, så der er rigeligt med plads til fødderne. De brede 10-tommers luftfyldte dæk fungerer støddæmpende og bidrager til en mere behagelig køreoplevelse. Razor E300S har en maksimal vægtkapacitet på 100 kg. 

Det er ikke kun designet, der får Razor E300S til at syne tungt; løbehjulet vejer nemlig hele 23,5 kg, hvilket er en del. Den tunge vægt gør det mindre transportabelt, og det kan derfor ikke anbefales som en pendler løsning, både pga. dets vægt og dets korte rækkevidde. 

Razor E300S har en enkelt håndbetjent bagbremse og farten reguleres med et traditionelt gashåndtag. Der er desværre ikke noget display, der indikerer hvor hurtigt, du kører eller batteriets resterende rækkevidde. Desuden mangler der både forlygter, baglygter og diverse reflekser.

Den høje produktvægt på 23,5 kg og den lave rækkevidde gør, at Razor E300S mest af alt kan ses som et legetøj til børn og ikke en reel pendlerløsning. Til gengæld er prisen meget overkommelig.

Overvejelser du skal gøre inden du køber et el-løbehjul med sæde

Vi har alle forskellige behov og derfor er det vigtigt at identificere, hvad du forventer af et elektriske løbehjul udstyret med sæde. Udover de overvejelser vi luftede i vores guide til de bedste el-løbehjul, er der specifikke ting, du bør tage stilling til, hvis du vil have en model med sæde.

  • Skal sædet kun tages af? - Nogle modeller har aftagelige sæder men de ved andre er en fast del af designet. For nogen vil det være rart at kunne tage af, mens det er ligegyldigt for andre.
  • Passer sadlen og/eller kan den skiftes? - Ligesom man ser det på hhv. herre- og dame-cykler, er der stor forskel på sadlerne. Nogle er smalle mens andre er brede og det har en direkte indflydelse på komforten, når du kører langt.
  • Hvor vil jeg køre henne? - Du bør overveje, hvad du vil bruge løbehjulet til. Selvom el-løbehjul med sæder er fuldt lovligt, er de ikke tilladt på offentlige veje efter nuværende lovgivning. Hvis du vælger en model med sadel, og har tænkt dig at køre på offentlig vej, bør du være afklaret med de involverede risici.

Oftest Stillede Spørgsmål

Er el-løbehjul med sæde lovlige?

Per dansk lovgivning er det lovligt at eje et elektrisk løbehjul med påmonteret sæde. Det er dog ikke lovligt at benytte det på offentlig vej på nuværende tidspunkt. Du er dermed begrænset til at bruge det på privat grund, hvor tilladelse er givet af grundens ejer.

Hvad er det hurtigste el-løbehjul med sæde?

Det hurtigste el-løbehjul med sæde, som er tilgængeligt på det danske marked er Dualtron X II. Løbehjulet har en maksimal hastighed på 105 km/t takket være en ekstrem motorydeevne på 8300 watt. Løbehjulet koster mere end 50,000 DKK og er dermed en luksusvare for de få.

Hvilket el-løbehjul med sæde har den længste rækkevidde?

Det el-løbehjul med sæde der har den længste rækkevidde på det danske marked er også Dualtron X II. Med et enormt 72 V 42 Ah LG batteri med en effektiv kapacitet på 3,024 Wh har det en specificeret rækkevidde på op til 150 kilometer. Det har endda et seperat 192 Wh batteri til lys og ekstraudstyr.

Hvad er det billigste el-løbehjul med sæde?

Vi du er på jagt efter et billigt elektrisk løbehjul med sadel, er Razor E300S et ideelt bud. Selvom der findes bedre modeller på markedet, er det de færreste der kan matche E300S på prisen. Som med så mange andre billige produkter, har løbehjulet sine tydelige begrænsinger, hvilket kommer til udtryk på vægt og rækkevidde.

Kan jeg skifte sadlen på et el-løbehjul?

Om du kan udskifte sadlen, afhænger i høj grad af hvilken model, du køber. I udgangspunktet er sædernes stel udformet til den specifikke løbehjuls-model. Stellet kan oftest ikke skiftes, men i visse tilfælde kan selve sadlen byttes ud, såfremt.