Det behøver ikke være dyrt at købe et el-løbehjul. Efter at have testet og anmeldt en lang række modeller, har vi udvalgt 5, som vi mener, er de bedste af de billigste.
Lad os starte med et hurtigt overblik over de top-modeller, vi har valgt:
Model | Topfart | Rækkevidde | Motor | Vægt |
---|---|---|---|---|
GoRunner Cruise | 20 km/t | 16,3 km | 350W | 15 kg |
Segway Ninebot E2 Plus E | 25 km/t | 13,2 km | 300W | 14,2 kg |
GoRunner Light | 20 km/t | 13,1 km | 350W | 13,6 kg |
Segway Ninebot C2 Pro | 16 km/t | 9,8 km | 150W | 10 kg |
Xiaomi Mi Essential | 20 km/t | 11,7 km | 250W | 12 kg |
GoRunner Cruise klarede det utroligt godt i vores tests. Med en kraftig 350W motor nåede vi den lovlige topfart på blot 8.7 sekunder, og en imponerende rækkevidde på 16.3 km på en opladning. Dette løbehjul har både den stærkeste motor og største batteri på denne liste, så du får altså rigtig meget performance for pengene.
Selvom komforten ikke er i top grundet de solide dæk, sætter vi pris på den lave vedligeholdelse, som de punkterfrie 8,5" dæk og de elektriske bremser medfører. GoRunner Cruise's IP55 vejrbeskyttelse betyder at det kan tåle det meste i form af vind og vejr - et stort plus i Danmark, når det regner. Løbehjulet er let at folde sammen og bære rundt på trods dets vægt på 15 kg.
Samlet set mener vi, at GoRunner Cruise er et glimrende valg for pendlere, der ønsker et robust og pålideligt el-løbehjul, der kan klare hverdagens transport uden problemer.
Segway Ninebot E2 Plus E skiller sig ud som det hurtigste el-løbehjul på denne liste. Med en høj tophastighed på 25 km/t, har du mulighed for at komme hurtigere fra A til B - det betyder dog også, at det ikke er godkendt til offentlig vej.
Under vores accelerationstest nåede Segway Ninebot E2 Plus E op på 20 km/t på bare 9,3 sekunder, hvilket er ganske imponerende. Ligeledes testede vi rækkevidden og nåede 13.2 km på en opladning. Det er tilstrækkelig til kortere ture, men ikke helt så godt som GoRunner Cruise.
Køreoplevelsen på E2 Plus E er godkendt, men ikke udover det sædvanlige. De 8,1 tommer luftfri dæk er mindre end dem på GoRunner Cruise, og dette kan mærkes under kørslen, især på ujævnt underlag. Til gengæld er vedligeholdelsen minimal takket være den elektroniske bremse foran og tromlebremsen bagpå.
Løbehjulet er let og nemt at bære takket være en god foldemekanisme. Det er ligeledes kompakt i størrelsen, så du kan nemt opbevare det eller tage det med på bussen eller i toget.
Hvis GoRunner Cruise er udenfor dit budget, og du vil have lidt mere fart, så er E2 Plus E fra Segway-Ninebot et glimrende alternativ.
Vi fortsætter med endnu et imponerende skud fra stammen - nemlig GoRunner Light. Dette el-løbehjul er det absolut billigste på listen, men på trods af det, er der faktisk ikke de store kompromisser.
350W motoren er lige så kraftig som på topvalget GoRunner Cruise, og faktisk også stærkere end alle andre alternativer i denne test. Ligeledes får du meget batteri for pengene. Med en kapacitet på 216Wh, er det næsten identisk med, hvad du finder på Ninebot E2 Plus E. I vores tests opnåede vi en rækkevidde på 13.1 km på en enkelt opladning - et utroligt godt resultat når man tænker på, hvor billigt løbehjulet er.
Løbehjulet er begrænset til 20 km/t og overfylder alle andre lovkrav, så du kan sikkert bruge det til pendling i bylivet uden at frygte bøder eller en konfiskering. Ifølge GoRunner vejer dette løbehjul 15 kg, men vi målte det til 13.6 kg, hvilket gør det til et af de letteste løbehjul på denne liste.
Løbehjulet har små solide dæk, hvilket betyder det ikke er ideelt til vådt føre eller ujævne veje, men som det eneste på denne listen har det affjedring både for og bag. Det hjalp betydeligt på køreoplevelsen i vores tests. Desuden er løbehjulet utroligt kompakt da både styr, håndtag og stammen kan holdes.
Hvis du er på et stramt budget, er GoRunner Light et fantastisk valg. Der er ikke andre alternativer der matcher det på værdi for pengene!
Er løbehjulet tiltænkt et barn eller teenager mellem 6-14 år, så er Segway Ninebot C2 Pro et godt bud, du ikke skal grave dybt i pengepungen efter.
Segway Ninebot C2 Pro byder på en komplet køreoplevelse til det yngre publikum. Med en beskeden motor på 150W og en topfart på 15 km/t, er det ideelt til begyndere og så behøver du på samme måde ikke at bekymre dig om høje hastigheder som forælder.
Segway Ninebot C2 Pro har et lille batteri 21.6V med en kapacitet på 108 Wh, hvilket er noget mindre end alternativerne på denne liste. Det betyder altså ligeledes, at du kan forvente en kortere rækkevidde. Segway reklamerer med op til 14 km på en opladning for børn, men i vores test kørte vi batteriet tørt på 9.8 km.
Noget af det vi elsker mest ved C2 Pro er at det spænder bredt og passer til børn fra 115-170cm og 6-14 år. Segway siger selv, at det her er et løbehjul du kan vokse med, og der er vi tilbøjelige til at være enige. Styrhøjden kan nemlig justeres (3 indstillinger) alt efter kørerens behov, så uanset om det skal deles mellem søskende eller er tiltænkt flere års brug i voksealderen, opfylder C2 Pro dine behov.
Løbehjulet overholder desuden de lovmæssige krav, der skal til, før det må bruges på offentlig vej. Vi er vilde med det tilpasselige dæklys, du kan skifte farve på. Sammen med refleksklistermærker, sikrer det at dit barn er synligt i trafikken.
Sidst men ikke mindst er der 3 hastighedsindstillinger. Dermed kan dit barn starte blødt ud og efterhånden låse op for hastigheden, som de bliver mere sikre i deres kørsel. Der er også Bluetooth forbindelse til indbyggede højtalere, hvilket gør turen til en fest.
Hvis du vægter kørekvalitet og komfort over motorkraft og rækkevidde, er Xiaomi Mi Essential et oplagt valg.
Som det eneste løbehjul på listen har Xiaomi Mi Essential nemlig luftfyldte (pneumatiske) dæk - og det giver en mere behagelig køreoplevelse. Luft-dæk er nemlig utroligt gode til at absorbere vibrationer fra vejen, som ellers går direkte op igennem kroppen på køreren. Ligeledes har de også et bedre greb på vejen, hvilket tydeligt kan mærkes, når du drejer eller kører i regnen.
Der er ingen tvivl om, at Xiaomi Mi Essential brillerer på komfort-fronten, men det bør siges at du hverken for lige så meget motorkraft eller batterikapacitet, som ved alternativerne ovenfor fra GoRunner. Løbehjulet har en lovlig hastighedsgrænse på 20 km/t, men i vores tests havde det svært ved at klare stigninger over 10%, og generelt mistede det sit "punch", så snart vi kom under 50% strøm.
Med et beskedent 187 Wh batteri flager Xiaomi med en rækkevidde på op til 20 km, men realistisk set fik vi kun 11.7 km ud af en fuld opladning.
Et af dette billige løbehjuls yderligere fordele er hvor let det er. På blot 12 kg, er det det letteste løbehjul til voksne på denne budget-liste. Det er altså ultra-transportabelt, passer godt ind i det travle byliv, og kan fint integreres med offentlig transport.
Som med så meget andet, så siger man, at man får, hvad man betaler for. Det er bestemt også rigtigt på el-løbehjulsmarkedet, men det betyder altså ikke at billige modeller er dårlige.
Det er klart, der er en masse forbehold, man bør tage, når man køber et løbehjul på budget - for når forhandleren sælger et produkt billigt, er der også skåret i kvaliteten eller ydeevnen.
For at få et ordenligt el-løbehjul bør du som minimum tilsidesætte et budget på 2,000 DKK. Langt de fleste modeller derunder kan vi ikke med god samvittighed anbefale - medmindre de specifikt er tiltænkt børn. Du vil typisk møde dårlig rækkevidde og yderst begrænset motorkraft, der ikke fungerer til voksne.
På den anden side af 2,000 DKK (og op til 4,000 DKK) er der en masse gode modeller med varierende ydeevne, men typisk med en meget mere pålidelig konstruktion.
I Danmark er el-løbehjul begrænset til 20 km/t, hvis de skal være lovlige i offentligheden. Faktisk kræver det ikke meget mere end 250W motorkraft at opnå 20 km/t på flad, lige vej - mange af top modellerne har en motorbegrænsning netop for at de overholder de lovmæssige krav - i virkeligheden kunne de køre hurtigere.
Forvent derfor at billige el-løbehjul kan køre 20 km/t. Der er også adskillige billige modeller der kan køre 25 km/t eller helt op til 30 km/t efter behov.
Batteriet er den ultimativt dyreste komponent i et elektrisk løbehjul, så det er klart at producenter sparer penge netop her i deres billige modeller. Det betyder også, at du ikke skal forvente at få et langdistance-løbehjul til under 4,000 DKK.
Udover kørestil, førerens vægt og vejret, så afhænger rækkevidden mest af batteriets kapacitet. Kapaciteten er målt i Watt-timer (Wh) og er et resultat af elektrisk spænding (V) gange Ampere-timer (Ah). Det vil sige, at et 36V 10Ah batteri har en kapacitet på 360 Wh. Jo højere, desto længere rækkevidde kan du forvente.
De fleste billige el-løbehjul har batterier mellem 100-360 Wh og har en rækkevidde på mellem 8-25 km. Bemærk at de reklamerede rækkevidder (f.x. "op til 20 km på en opladning") typisk er overestimerede, og udarbejdet i ideelle forhold, som du ikke vil kunne replikere i den virkelige verden. Forvent derfor mellem 60-80% af den officielle rækkevidde, alt efter kørestil og førerens vægt.
Har du fået blod på tanden? Hvis budgettet har strukket sig, tag endelig et kig på vores "bedst i test" blandt alle løbehjul.