RideElectric Logo
Rasmus Barslund fra RideElectric
Af Rasmus Barslund
Skrevet 22/10/2024
Læsetid: 15 min
Indhold
El-løbehjul bedst i test guide

El løbehjul test 2024: Her er de 7 bedste el løbehjul

Er du på udkig efter et el løbehjul? Jeg har siden 2019 testet over 70 forskellige modeller og kørt mere end 15.000 kilometer for at finde de absolut bedste på det danske marked.

El løbehjul giver dig friheden til at slippe for forsinkede busser og myldretidstrafik, samtidig med at det er en grøn og økonomisk transportform. Men med så mange modeller at vælge imellem kan det være svært at finde rundt i.

For at gøre det nemmere har jeg udvalgt de 5 bedste modeller til forskellige behov og budgetter. Mine anbefalinger er baseret på omfattende tests med fokus på kørekomfort, ydeevne, holdbarhed og værdi for pengene.

Top 7 bedste el-løbehjul i test

1. Segway Ninebot F2 D

Testvinder
Segway Ninebot Kickscooter F2 D
God værdi for pengene
Relativt let og god komfort
God motorkraft
Vejer 17.5 kg
400W motor
367Wh batteri

Segway Ninebot F2 D er vores absolutte testvinder og det bedste køb for de fleste. Den rammer det perfekte sweetspot mellem kvalitet, funktionalitet og pris, hvilket gør den ideel til daglig pendling og bytransport.

En af de store styrker ved F2 D er dens gennemtænkte konstruktion. Med en vægt på kun 17,5 kg er den relativt let at bære, uden at gå på kompromis med robusthed eller stabilitet. De store 10-tommers dæk med anti-punkterings gel giver både god komfort og minimal vedligeholdelse - du slipper for bøvlet med punkteringer og får samtidig effektiv vibrationsabsorbering.

Ydelsen imponerer også. Den 400W motor (med peak på 800W) har rigeligt power til at klare bakker med op til 18% stigning, samtidig med at den overholder den lovpligtige hastighedsbegrænsning på 20 km/t. Batteriet leverer en teoretisk rækkevidde på 40 km, men du kan realistisk regne med omkring 25 km afhængigt af kørselsmønster og forhold - mere end nok til de fleste daglige pendlerture.

Sikkerhedsudstyret er i top med både skivebremse foran og elektronisk motorbremse bag. Det giver effektiv og pålidelig bremsekraft i alle situationer. IPX5-certificeringen betyder, at løbehjulet sagtens kan håndtere det danske vejr, så længe du lige tørrer det af efter kørsel i vådt føre.

Det farverige LED-display giver et godt overblik over hastighed, batteriniveau og køretilstand. Via appen får du adgang til forskellige køreprofiler og indstillinger, og integrationen med Apple Find My er en smart feature, hvis uheldet skulle være ude.

Alt i alt er Segway Ninebot F2 D et gennemført kvalitetsprodukt, der leverer præcis det, de fleste har brug for i et elektrisk løbehjul. Det er pålideligt, vedligeholdelsesvenligt og giver en god køreoplevelse til en fair pris.

2. Segway Ninebot Max G2 D

Bedste køreoplevelse
Segway-Ninebot KickScooter MAX G2 D
Suveræn køreoplevelse
Lavt vedligehold
Kraftfuld motor
Vejer 24.3 kg
450W motor
551Wh batteri

Segway Ninebot Max G2 D er uden tvivl det el løbehjul, der giver den bedste køreoplevelse på det danske marked. Det er en videreudvikling af den populære G30 D model, og Segway har virkelig formået at forbedre alle de rigtige steder.

Kørekomforten er i særklasse takket være den hydrauliske affjedring både for og bag, kombineret med de store 10-tommers dæk. De punkteringsfrie dæk med beskyttende gel betyder samtidig, at du slipper for bøvl med punkteringer. Det brede styr og den rummelige ståplatform giver en stabil og behagelig kørestilling selv på længere ture.

Ydelsen imponerer også. Motoren har rigeligt power til at klare selv de stejleste bakker i Danmark uden at tabe pusten. Batteriet byder på en teoretisk rækkevidde på 70 km, men i praksis kan du regne med omkring 40 km afhængigt af kørestil, terræn og vejr - stadig mere end rigeligt til de fleste behov.

Via den tilhørende app får du fuld kontrol over løbehjulet. Du kan justere alt fra acceleration og motorbremsens styrke til cruise control og andre indstillinger. Sikkerhedsudstyret er også i top med indbyggede blinklys og alle andre lovkrav til kørsel på offentlig vej opfyldt.

Konstruktionen er robust med en maksimal brugervægt på hele 120 kg, og den smarte tromlebremse kombineret med de gelfyldte dæk betyder minimal vedligeholdelse. Det eneste reelle minus er egentlig hastighedsbegrænsningen på 20 km/t, men det er jo et lovkrav for at køre på offentlig vej i Danmark.

Alt i alt er Ninebot Max G2 D den perfekte kombination af komfort, ydelse og pålidelighed. Ja, prisen er i den høje ende, men kvaliteten og køreglæden retfærdiggør investeringen, hvis du vil have det bedste el løbehjul til daglig transport.

3. Segway Ninebot E2 E

Bedste billige
Segway E2 E
Fantastisk værdi for pengene
Kompakt og let
Lovligt og sikkert
Vejer 15 kg
250W motor
220Ah batteri

Segway Ninebot E2 E er det oplagte valg, hvis du vil have et pålideligt el løbehjul uden at sprænge budgettet. Det er den mest populære model i prisklassen, og det er der flere gode grunde til.

Først og fremmest er E2 E perfekt til den typiske pendler, der skal nogle få kilometer gennem byen eller til og fra stationen. Den kompakte størrelse og lave vægt gør den ideel til at kombinere med offentlig transport - du kan nemt tage den med i toget eller bussen.

Ydelsesmæssigt får du præcis, hvad du har brug for til bytransport. Den 250W motor (med peak på 450W) leverer fint på fladt terræn og moderate stigninger, selvom den naturligvis ikke har samme power som de dyrere modeller. Den lovlige topfart på 20 km/t nås uden problemer.

Batteriet med 220Wh kapacitet giver en teoretisk rækkevidde på op til 25 km, men i praksis kan du regne med omkring 20 km afhængigt af kørestil og forhold. Det er rigeligt til de fleste daglige pendlerture, og opladningen er relativt hurtig.

Selvom dækkene er mindre end på premium-modellerne, så klarer de sig faktisk overraskende godt på danske veje. Kørekomforten er naturligvis ikke på samme niveau som de dyrere modeller med større dæk og affjedring, men til prisen er den helt fin.

En af de store fordele ved E2 E er det lave vedligeholdsbehov. Den simple men robuste konstruktion betyder færre ting, der kan gå i stykker, og det er en vigtig faktor, når man kigger på den samlede værdi.

Alt i alt er Segway Ninebot E2 E det perfekte valg, hvis du vil have et pålideligt el løbehjul til en overkommelig pris. Den er ideel som første el løbehjul eller til den prisbevidste pendler, der primært kører kortere ture på fladt terræn.

4. NIU KQi 300X

Bedste motor performance
NIU 300X
Fantastisk acceleration og på bakker
Lang rækkevidde
Virkelig god kørekomfort
Vejer 22.1 kg
500W motor
608Wh batteri

NIU KQi 300X skiller sig markant ud med sin overlegne motorperformance og giver virkelig meget værdi for pengene. Dette er løbehjulet til dig, der ønsker maksimal power og acceleration, særligt hvis du bor i et område med mange bakker.

Hjertet i KQi 300X er den imponerende 500W motor med peak-effekt på hele 1000W. Kombineret med det avancerede 48V system (hvor konkurrenterne typisk bruger 36V) leverer den en acceleration og kørerespons, der er i en klasse for sig. Særligt bemærkelsesværdigt er, hvordan den holder sin performance selv når batteriniveauet falder - hvor mange andre løbehjul mister punch, fortsætter KQi 300X med at imponere.

Kørekomforten er i top med virkelig store dæk på 10.5 tommer og affjedring foran. Det giver en virkelig smooth køreoplevelse, selv på ujævne overflader. Den klarer stigninger på op til 25% uden at tabe pusten, hvilket gør den ideel til kuperet terræn.

Det store 608Wh batteri leverer en teoretisk rækkevidde på op til 60 km, men du kan realistisk regne med 30-35 km ved normal brug - stadig imponerende tal, særligt når man tænker på den kraftige motor. IP55-certificeringen betyder, at den håndterer alt fra støv til kraftig regn uden problemer.

Sikkerhedsudstyret er også i top med effektive skivebremser og omfattende belysning inklusiv blinklys. Via den brugervenlige app får du fuld kontrol over alle indstillinger og køreprofiler.

Den eneste reelle ulempe er vægten på 22,1 kg, som gør den mindre praktisk at bære. Dog folder den nemt sammen, og den høje vægt bidrager også til stabilitet under kørsel. Den høje maksimale belastning på 120 kg understreger den robuste konstruktion.

Alt i alt er NIU KQi 300X det oplagte valg for dig, der prioriterer kraft og performance. Selvom den i Europa er begrænset til 25 km/t (du kan selv sætte den ned til de lovlige 20 km/t i appen), så giver den overlegne motor og 48V system dig noget af det bedste acceleration og bakkeperformance, du kan få i et lovligt el løbehjul.

5. GoRunner Connect 8.5"

Fleste funktioner
Tophastighed på 20 km/t
8,5-tommers punkterfrie dæk
Fartpilot og appstyring
Vejer 15 kg
350W motor
36V 6.8 Ah batteri

GoRunner Connect 8.5" er et af de mest unikke løbehjul på det danske marked. I modsætning til de to tidligere forslag fra GoRunner, så har Connect 8.5" både fartpilot og innovativ app-styring.

Det sikkerhedsgodkendte GoRunner Connect 8.5" byder på en rækkevidde på op imod 20 kilometer per opladning og en topfart på 20 km/t.

Hele herligheden vejer kun 15 kilo og kan foldes sammen til en kompakt størrelse, så det kan transporteres med rundt uden problemer. Løbehjulet er omkring 3 timer om at oplade og det er udstyret med 8.5-tommers hjul der er ganske praktiske, da de begge er punkterfrie.

GoRunner Connect 8.5" understøtter en maksimal belastning på 120 kg, så de fleste kan sikkert benytte sig af det.

Den nok mest unikke feature ved dette løbehjul er den medfølgende smartphone App, som er tilgængelig både på iOS og Android. I appen kan du nemt skabe dig et overblik og tilpasse din køreoplevelse. Du kan eksempelvis holde øje med batteriniveauet og antal kilometer, du har kørt. Derudover kan du både styre lyset, fartpilot og låsning af el-løbehjulet, så ingen andre kan tænde det og stikke af på det.

GoRunner Connect 8.5" er til dem, der ønsker fuld kontrol over deres køreoplevelse og ikke altid gider at have en ekstern lås med i tasken. Det er ideelt til både børn og voksne.

6. Xiaomi Mi Pro 2 (Nordic)

Bedste interface
xiaomi mi pro 2 løbehjul
45km rækkevidde
8,5-tommers luftfyldte dæk
20 km/t
Vejer 14.2 kg
300W motor
36V 12.4Ah batteri

Det globale techbrand Xiaomi satte sig hurtigt på markedet, da de tilbage i December 2016 lancerede det ekstremt populære Xiaomi Mi M365 løbehjul. Efter adskillige år med masser af brugerfeedback og mere end en håndfuld designpriser, har Xiaomi udgivet deres hidtil bedste el-løbehjul - Xiaomi Mi Pro 2 Nordic.

Med en elektronisk begrænset tophastighed på 20 km/t er dette løbehjul godkendt til trafikken og den 300W fronthjuls-motor accelererer ganske imponerende op ad stigninger. Dens store 446Wh Lithium batteri giver dig en maksimal rækkevidde på hele 45 kilometer per opladning.

Dens multifunktionelle display er yderst brugervenligt og lader dig skifte mellem 3 hastighedsindstillinger lynhurtigt. Du kan også låse løbehjulet direkte via displayet eller ved at forbinde den til din smartphone via Bluetooth.

De 8.5-tommers punkteringsresistente dæk er utroligt tilgivende, og gør, at du kan køre i lang tid af gangen uden at få ondt. Med en ultralys 2W forlygte og en ny og forbedret baglygte, er synligheden i top og aluminiumskonstruktionen gør løbehjulet både robust og let.

Xiaomi Mi M365 Pro 2 benytter sig af en effektiv og pålidelig diskbremse på baghjulet og anvender et E-ABS system foran. Desuden genanvender det kinetisk energi, når du bremser, hvilket giver dig en forlænget rækkevidde i et kompakt format.

Hele herligheden foldes let sammen på 3 sekunder og kan klare bakker med en hældning på op til 20 grader.

7. Segway Ninebot E22E

God til børn
Ninebot by Segway KickScooter elektrisk løbehjul E22E

Ninebot by Segway E22E KickScooter er en ny model på markedet, der formår at balancere pris og ydeevne i et praktisk produkt. Grundet dens relativt lave vægt og foldbare system, er det et godt el-løbehjul til børn.

Med en rækkevidde på 22 kilometer, er den tilstrækkeligt til de fleste bypendlere, der skal i skole eller på arbejde. Segway Ninebot E22E kan køre helt op til 20 km/t, hvilket er meget passende for børn der skal sikkert fra A til B.

Dette el-løbehjul til børn og voksne er af høj kvalitet og trods det robuste stel, vejer det blot 13,5 kg. El-løbehjulet er yderst praktisk med sine 22.9cm (9 tommer) solide dæk, der ikke kræver noget vedligeholdelse, og Cruise Control gør det nemt at rejse en fuld opladning, uden at få ondt i hænder og fingre.

Dette el-løbehjul må køre på danske cykelstier og er CE-godkendt. Det kan du takke LED-lamperne og E-MARK reflektorerne på siderne for.

El-løbehjulet har kun en elektronisk bremse og fodbremse, hvilket er lige i den lave ende, men det bør være tilstrækkeligt for de fleste. Det kan dog ikke konkurrere med mere pålidelige skive- og tromlebremser.

22km rækkevidde
9-tommers solide dæk
20 km/t
Vejer 13.5 kg
300W motor
36V 5.1Ah batteri

Hvilke overvejelser skal jeg gøre, inden jeg køber et el-løbehjul?

Der er mange forskellige elektriske løbehjul på markedet, men der findes ikke en one-size-fits-all model. Folks behov og budgetter er vidt forskellige. Du bør gøre følgende overvejelser, inden du beslutter dig:

  • Hvor lang en rækkevidde har jeg brug for? - Realistisk rækkevidde er som regel kun 60%-70% af producenternes specifikationer.
  • Hvor stort er mit budget? - Billige modeller har tit mindre batterikapacitet og motorkraft.
  • Hvor vil jeg køre henne? - Hvis du kører på bumpede veje eller cykelstier, er det en god idé at vælge noget med affjedring.
  • Hvor meget vejer jeg? - Jo mere vægt løbehjulet udsættes for, desto mere energi kræves der. Øget vægt forkorter kilometertallet, accelerationen og hastigheden. Tjek altid vægtgrænsen.
  • Hvor meget vejer løbehjulet? - Vil du have noget let og transportabelt eller ønsker du et større batteri for bedre rækkevidde?

Alt du skal vide inden du køber et el-løbehjul

I denne sektion får du yderligere information de vigtigste aspekter i et el-løbehjul. Så kan du bedre vælge det helt rigtige løbehjul til netop dig.

Rækkevidde og batteri

Da elektriske løbehjul primært bruges som et transportmiddel for at erstatte eksempelvis bus, cykel (og el-cykel) eller bil, er det enormt vigtigt, at tjekke op på rækkevidden.

Et elektrisk løbehjul er ikke meget værd, hvis du løber tør halvvejs og må trække hjem i det ubarmhjertige danske vejr.

De fleste forhandlere specificerer den maksimale rækkevidde et givent løbehjul har, men det er vigtigt altid at tage dette tal med et gran salt. Producenternes tests er der som regel foretaget under perfekte omstændigheder for at maksimere rækkevidden. I disse tests ser man typisk;

  • at testpersonen ikke vejer ret meget (ofte under 65 kg)
  • at der køres meget langsomt (oftest 10 km/t eller under)
  • at der køres på en fuldstændigt plan overflade uden stop eller nedbremsninger

Desværre er disse estimater ikke ret brugbare for forbrugerne. Man bliver hurtigt tryg ved 20 kilometer i timen og med opbremsninger i lyskryds og stejle bakker (skud ud til alle, der kæmper på cykel på Randersvej), er det næsten umuligt at opnå det bekendtgjorte kilometertal.

Det er min erfaring at du kan forvente ca. 60-70% af den anslåede rækkevidde i den 'virkelige' verden.

En god måde at sammenligne batterier og rækkevidde på tværs af løbehjul, er ved at udregne deres batterikapacitet.

Batterikapacitet er mest præcist målt i watt timer (Wh) og kan udregnes ved at kende batteriets spænding (Volt) og Ampere timer (Ah). Disse informationer vil ofte være tilgængelige hos distributørerne, og hvis ikke, kan du som regel få fat i dem ved at sende dem en mail.

Wh udregnes ved at multiplicere Volt med Ampere timer. V * Ah = Wh.
Dermed har et 36V batteri på 10Ah en kapacitet på 360Wh (36V * 10Ah = 360 Wh)

Nedenstående tabel viser sammenhængen mellem spænding, ampere timer og watt timer.

Volt / Ah5 Ah7 Ah9 Ah11 Ah13 Ah
36V180 Wh252 Wh324 Wh396 Wh468 Wh
24V120 Wh168 Wh214 Wh264 Wh312 Wh

Hastighed, acceleration og motorkraft

Den danske lov begrænser løbehjul til 20 km/t på offentlig vej. I realiteten har mange af løbehjulene dog motorkraft nok til at køre endnu hurtigere. Der er blot en elektronisk begrænsning på, så de kan godkendes til offentlig vej.

Et eksempel er Segway Ninebot Max G30, som i USA kan køre næsten 30 km/t. I Danmark hedder modellen Ninebot Max G30D og har hastighedsbegrænsning på 20 km/t, for at overholde loven.

Her tænker mange så, at motorkraft er ligemeget, så længe løbehjulet bare kan køre 20 km/t - men det er ikke helt korrekt. En stærkere motor giver hurtigere acceleration og bedre ydeevne op af bakker og når batteriniveauet bliver lavere.

Motorkraften måles i Watt. Ofte vil du se to værdier hos forhandlerne - nominel og maksimalt output. Glem alt om maksimalt output. Det er ikke særligt relevant og virker mest af alt forvirrende for forbrugeren. Det er den nominelle motorkraft du bør bruge til at sammenligne på kryds og tværs af modeller.

De fleste modeller i Danmark har én enkelt motor - enten i for- eller baghjulet - på mellem 250W-350W.

Hvis der er bakker på din daglige rute, eller du vejer over 70kg, anbefaler jeg, at du køber et løbehjul med minimum 300W motorkraft. Vejer du over 85kg, bør du vælge en model med 350W for at få god acceleration.

Vægt og vægtkapacitet

De fleste ønsker et løbehjul, som er praktisk og let. Desuden må løbehjul maksimalt veje 25 kg i Danmark. Alt under 16 kilo burde være tilpas let for de fleste voksne.

Det er vigtigt, at du vælger et elektrisk løbehjul med en vægtkapacitet, der understøtter din kropsvægt (og gerne lidt mere, hvis du nu har en taske eller andet med). Selvom de fleste modeller godt kan klare lidt mere vægt, en der står beskrevet, går det ud over holdbarheden, køreoplevelsen, rækkevidden og hastigheden.

Affjedring og støddæmpning

En ting mange mennesker glemmer at kigge efter er affjedring. På løbehjul findes det enten i form af pneumatiske (luftfyldte) dæk eller fjedre.

Pneumatiske dæk og/eller fjedre hjælper med at absorbere rystelser fra vejen. Hvis asfalten bliver ujævnt, kan det hurtigt ryste ubehageligt meget, når man kører 20 km/t uden støddæmpning.

Jeg anbefaler at man som altid har minimum enten støddæmpere eller luftfyldte dæk. Jo større det luftfyldte dæk er, desto flere vejvibrationer vil det absorbere.

Tip: Pneumatiske dæk kræver vedligeholdelse. Tjek jævnligt lufttrykket og sørg for, at det er optimalt som specificeret i løbehjulets brugsanvisning.

FAQ - Oftest Stillede Spørgsmål

Hvor lang kan et el-løbehjul køre på en opladning?

Rækkevidden på et el-løbehjul afhænger af model, batteristørrelse, terræn og kørerens vægt. De fleste el-løbehjul har en rækkevidde på mellem 20-40 km, mens nogle modeller kan køre 50 km eller mere.

Er det lovligt at køre på el-løbehjul i Danmark?

Ja, det er lovligt at køre på el-løbehjul i Danmark, så længe de overholder visse krav. El-løbehjulet skal være CE-mærket, have en maksimal hastighed på 20 km/t, være udstyret med lys og reflekser, og må kun køres på cykelstier og veje. Det er desuden lovpligtigt at bære hjelm.

Hvor længe tager det at oplade batteriet?

Opladningstiden afhænger af batteriets kapacitet og opladeren. De fleste el-løbehjul tager mellem 4-8 timer at oplade fuldt, mens nogle modeller med hurtigopladning kan klare det på 2-3 timer.

Kan jeg køre på el-løbehjul i regnvejr?

De fleste el-løbehjul har en vis vandtæthedsklassificering (IPX4 eller højere), hvilket betyder, at de kan modstå lette regnbyger. Det anbefales dog at undgå kørsel i kraftig regn eller gennem vandpytter for at beskytte løbehjulets elektronik.

Bemærk: Vandskader er generelt ikke dækket under garantien, så du risikerer at stå med regningen selv, hvis uheldet er ude.

Nyeste i El-løbehjul & Bedst i test