RideElectric LogoRideElectric Logo
Af Rasmus B.
Skrevet 31/08/2021
Indhold
Segway Ninebot E25E el-løbehjul

Segway Ninebot E25E Test & Anmeldelse

Segway Ninebot E25E tilhører den nyeste generation af elektriske løbehjul fra Segway. Løbehjulet er en forbedret version af Segway’s storsælgende Ninebot ES2, som de har valgt at rebrande som E25E.

Vi har testet løbehjulets topfart, rækkevidde, accelerationsevne, app, lys og mange andre funktioner, for at give dig et bedre indblik i dets fordele og ulemper, så du forhåbentlig kan blive klogere på, om det passer dine behov. 

Segway Ninebot Kickscooter E25E er et populært elektrisk løbehjul, men efter at have kørt mange kilometer på det, og overvejet mange mange af dets funktioner, står det klart for os, at der findes bedre alternativer til prisen.

Motor, fart og acceleration

Segway Ninebot E25E kommer med en 300W motor og en topfart på 25 km/t. 25 km/t er helt fint, men med en topfart på over 20 km/t er den ikke godkendt til offentlig vej, hvilket man skal have i mente. 

Vi har foretaget forskellige accelerationstest med E25E, og resultaterne var rimelig kedelige, og levede ikke op til, hvad vi havde forventet af en 300 Watts motor. Resultatet af accelerationstestene lå på 0-20 km/t på 7,4 sekunder. Det er bedre end eksempelvis Ninebot Zing E10, men dårligere end GoRunner Comfort og Xiaomi Pro 2 Nordic.

E25E giver dig 3 gear-muligheder, som du kan skifte mellem manuelt. De tre gear giver forskellig tophastighed og/eller accelerationskurver og Sports mode har højest ydeevne.

  • ECO Mode: max hastighed på 20 km/t, så du bruger mindre energi og forlænger batteriets levetid en smule
  • Standard Mode: max hastighed på 25 km/t (tophastigheden)
  • Sports Mode: også en max hastighed på 25 km/t, med lidt mere trækkraft til bakker. 

Når du kører i Sports Mode klarer Segway Ninebot E25E stigninger en smule bedre end hvis du kører i standard mode. El-løbehjulet kan klare mindre bakker og stigninger på op til 15%.

Batteri og rækkevidde

Ninebot E25E kører med et lithium-ion batteri med en batterikapacitet på 215 Wh (watt timer). Batteriet er dermed småt til prisen og rækkevidden er ligeledes ikke ret lang. Man kan også mærke hvordan ydeevnen falder mærkbart, som batteriniveauet daler. 

Segway reklamerer selv med, at Ninebot E25E kan køre 25 km på en opladning, hvilket er helt fint, men rækkevidden afhænger af mange ting, såsom terræn, personvægt, opbremsninger, bakker osv. Vi har testet rækkevidden i realistiske omgivelser, og fik et andet resultat end Segway. Vores rækkevidde-test lød på 14,7 km på en opladning. 

Hvis man ønsker længere rækkevidde, har man mulighed for at tilkøbe et ekstra batteri med en batterikapacitet på 215 Wh (watt timer). Det er meget nemt at installere, da det blot skal skrues fast på el-løbehjulets stang. Med en ekstra batteripakke fordobler du cirka din rækkevidde. Det ekstra batteri er i sig selv ret dyrt, og der findes bedre alternativer, hvis man ønsker en længere rækkevidde, såsom Segway Ninebot MAX G30D, der havde en rækkevidde på 45,2 km i vores test og 65 km hos fabrikanten.

Ninebot E25E Kickscooter performer bedre, når det er fuldt opladet, hvilket tager omkring 4 timer. 

Støddæmpning og kørekvalitet

Segway Ninebot E25E håndtag

Det er godt at se 9-tommers dæk på Segway Ninebot E25E. De er lidt større end gennemsnittet, men på trods af størrelsen, gør de intet i forhold til støddæmpning, da de er solide. De 9-tommers dæk er fyldt op med skum frem for luft, hvilket gør dem punkteringsfri, så du ikke skal bekymre dig om skarpe sten eller glas på vejene, når du kører; de Flat-Free dæk er dermed vedligeholdelsesfrie. Segway har tydeligvis valgt disse “ikke-pneumatiske” dæk af praktiske årsager, da de ikke gavner køreoplevelsen, men til gengæld slipper du for at skifte dæk i tilfælde af en punktering. 

For at imødekomme problemet med ikke-pneumatiske dæk, er der inkorporeret en støddæmper ved fordækket, som hjælper lidt på køreoplevelsen. Men selvom det giver en smule stødabsorbering, fungerer det ikke lige så godt, som et setup med store pneumatiske dæk. 

El-løbehjulets håndtag er beklædt med struktureret gummi, som giver et godt og behageligt greb. Designet omkring displayet, samt håndtagene er generelt virkelig godt. Gashåndtaget og bremsen differentierer sig tydeligt fra hinanden, ved hjælp af farvede gummi-riller, hvor grøn indikerer gashåndtaget og rød indikerer bremsen. Begge håndtag er lette at betjene og responsive.  

Mellem håndtagene sidder et rundt LED-display. Displayet viser din fart, når du kører, hvor meget strøm, der er tilbage på batteriet og hvilket gear, du kører i. LED-displayet er synligt uanset vejret, og påvirkes ikke af direkte sollys. Lige under displayet sidder én enkelt knap, der, når den holdes nede, tænder og slukker el-løbehjulet, men den bruges også til at skifte mellem gearene (ECO, standard og sport), samt tænde og slukke for lyset. Da der kun er en enkelt knap, kræver det et par køreture, før man kan huske, hvilke knap-kommandoer, der gør hvad.

Som en ekstra detalje har Segway Ninebot E25E fartpilot, så du kan slippe gashåndtaget og alligevel køre i samme konstante fart. Dette kan reducere belastningen på din højre tommelfinger, hvis du kører længere tid.

Bærbarhed og vægt

Foldemekanismen fungerer fint og løbehjulet er relativt transportabelt, men igen er der bedre alternativer derude, som tilbyder mere rækkevidde for samme vægt.

Segway Ninebot E25E vejer 14,3 kg. El-løbehjulet kan nemt foldes sammen på en måde, så man har mulighed for at trække det i stedet for at løfte det. Ved at trykke fodhåndtaget ned, låses stangen op, så det kan hægtes fast ved bagdækket, hvor det sidder stabilt. Foldemekanismen er super smart, og gør E25E langt nemmere at transportere.
Sammenfoldet er løbehjulets dimensioner følgende:

  • Længde: 119 cm 
  • Bredde: 42 cm
  • Højde: 36 cm

Når løbehjulet er udfoldet er dimensionerne: 

  • Længde: 116 cm 
  • Bredde: 42 cm 
  • Højde: 117 cm

Som med de fleste andre løbehjul har Segway Ninebot E25E en maksimal nyttelast på 100 kg.

Byggekvalitet, sikkerhed og bremser

Segway Ninebot E25E er udstyret med kraftfuldt indbygget LED-lys foran og bagved, samt rødt LED bremselys, der sikrer at føreren er synlig i mørket. Derudover er der E-MARK reflekser foran, på siderne og bagved, som er nødvendige, før et løbehjul må køre på vejen lovligt. 

Som en ekstra detalje er der installeret lys under decket, så vejen under løbehjulet bliver lyst op i mørke. Der er 16 flerfarvede lysdioder under fodbrættet, som har forskellige frekvenser, så du man indstille farven, så det passer til dit humør. Dette er en sjov designmæssig detalje, der selvfølgelig øger ens synlighed yderligere, men det giver også løbehjulet et unikt udtryk. Man kan selv tilpasse lyset, så det lyser i en specifik farve, ved hjælp af Segway Ninebot appen (til Android og iOS). 

E25E har tre selvstændige bremsemekanismer; en E-ABS elektronisk regenerativ bremse, en magnetisk bremse og en mekanisk fodbremse. Alle bremserne fungerer uafhængigt af hinanden, så hvis den ene uheldigvis går i stykker, fungerer de to andre stadigvæk. 

Når du køber din Ninebot E25E, følger der en ringeklokke med i pakken, som du selv skal installere. 

Med en IP-vurdering på IPX4, kan løbehjulet holde til at blive udsat for vandstænk. Det holder derimod ikke til at køre igennem vandpytter eller blive udsat for voldsomme mængder vand. Bagskærmen er en stor hjælp, når man kører i regnvejr, da den beskytter mod mudder og stænk fra vejen.

Er Segway Ninebot E25E lovligt på offentlig vej?

For at et løbehjul skal være lovligt på danske veje, er der nogle krav det skal overholde. Segway Ninebot E25E overholder mange af kravene for at være lovlig på offentlige veje i Danmark, såsom dimensioner, vægt, lys og reflekser, men da det kan køre 25 km/t, altså over 20 km/t, er det ulovligt at bruge den på offentlige veje.

Hvis du ønsker at investere i et Segway løbehjul, der er lovlig på danske veje, kan vi anbefale Segway Ninebot G30D, der opfylder alle kravene, og som har en tre gange så lang rækkevidde.

Hvem bør købe Segway Ninebot E25E?

Der er ingen tvivl om, at der er gjort noget ud af de små detaljer på Ninebot E25E og løbehjulet er da også mærkbart bedre end forløberen - ES2. Små ting, som det farvet tekstureret gummi på gashåndtag og bremse, der indikerer det pågældende håndtags funktion, er godt tænkt. Foldemekanismen er endnu et plus, da det er designet på en unik måde, som gør det en del lettere at transportere. 

Generelt er designet en fryd for øjet, men når det kommer til værdi for pengene, kan Segway Ninebot E25E ikke længere følge med. Batteriet er småt til prisen, og man kan nemt finde bedre alternativer derude, som tilbyder mere rækkevidde på samme vægt. Ligeledes falder ydeevnen mærkbart som batteriniveauet daler.

Topfarten på 25 km/t er for hurtigt til offentlig vej, og vi kan derfor ikke anbefale dette løbehjul som en pendlerløsning, da det ikke er lovligt at køre på på offentlige veje. Dette løbehjul er nok nærmere tiltænkt som et fritidsløbehjul, som man kan køre på på private veje.  

Vi har valgt at give Segway Ninebot E25E 3,25 ud af 5 stjerner - Det er et ok løbehjul, men du kan få mere og bedre for pengene.

Specifikationer

Topfart (producent)25 km/t
Topfart (målt af os)25 km/t
Rækkevidde (producent)25 km (45 km med batteripakke)
Rækkevidde (målt af os)14,7 km
Vægt14,3 kg
Vægtkapacitet100 kg
Max stigning15 % (op til 20% med batteripakke)
DæktypeNon-Pneumatiske skumfyldte dæk
Dækstørrelse9 tommer
BatteritypeLithium-ion
Batterispænding36 V
Batterikapacitet5,96 Ah
Effektiv batterikapacitet215 Wh
Opladningstid4 timer
Dimensioner (udfoldet)116 cm x 42 cm x 117 cm
Dimensioner (sammenfoldet)119 cm x 42 cm x 36 cm
Acceleration (0-20 km/t)7.4 sekunder
Motorkraft300 W
Bremsesystem3 bremser: elektronisk og regenerativ forbremse, fodbremse og en magnetbremse
Hastigheds-modes3 (ECO, Standard, Sport)
App StyringJa
IP-vurderingIPX4

Nyeste i Elektriske løbehjul