RideElectric LogoRideElectric Logo
Af Rasmus B.
Skrevet 12/08/2021
Indhold

GoRunner Pro 10” Test & Anmeldelse

GoRunner Pro 10’’ er et af de mest populære el-løbehjul på det danske marked. Med de store 10-tommers stødabsorberende dæk og mulighed for at tilkøbe et sæde, er komforten i top på dette løbehjul. 

Komfort, hastighed, acceleration, rækkevidde mm. har vi testet på en sammenlagt strækning på 150 km. Med vores egne målinger har vi fået et mere realistisk billede på løbehjulet, og vi har hermed kunne af- og bekræfte nogle af GoRunners egne målinger. Vores endelige anmeldelse er klar, så du kan få et indblik i løbehjulets generelle effektivitet ud fra vores tests og målinger. 

Motor, fart og acceleration

GoRunner Pro 10’’ har en 350W elmotor og en tophastighed på 20 km/t, samme motorkraft og topfart finder man også hos modellens efterkommer: GoRunner Comfort. På trods af løbehjulets kraftfulde motor viste vores tests en acceleration fra 0-20 km/t på 6,5 sekunder, hvilket ikke er det hurtigste resultat, men godkendt. Hvis du prioriterer accelerationsevne højt, kan vi anbefale GoRunner Comfort 10’’, der med sine 5,7 sekunder, er en smule hurtigere i optræk. 

Løbehjulet kan klare de fleste bakker i Danmark, men kan godt komme i problemer, hvis det skal klare sig op af større stigninger. GoRunner Pro 10’’ forventes at kunne klare stigninger på op til 15%.

GoRunner Pro 10’’ har 2 gear-indstillinger. som ændrer farten afhængigt af, om du kører i Gear I eller Gear II. Gear I sænker hastighedsgrænsen til 12 km/t, hvis du vil ned i tempo, og topfarten 20 km/t opnås ved at køre i Gear II. 

Batteri og rækkevidde

GoRunner Pro 10’’ har et 36 volts 7,8 Ah lithium batteri, som giver en batterikapacitet på 280,8 Wh (Watt-timer). Værdimæssigt kan den ikke helt måle sig med det nyere skud fra stammen - GoRunner Comfort 10” - som både har et større batteri, der er aftageligt, en batterikapacitet, der er 27% større, samt to pneumatiske dæk for en bedre køreoplevelse.

GoRunner lover en rækkevidde på 20 km pr opladning, som ikke helt matcher vores egne målinger. Rækkevidden kommer blandt andet an på hvilket gear man kører i, underlaget man kører på, personvægt, opbremsninger osv. Vi har derfor testet løbehjulet i mere realistiske omgivelser. Vores målinger gav et resultat på 17.6 km pr opladning, og vi blev faktisk positivt overrasket over, at der ikke var større forskel fra de forventede 20 km. 

Du opnår den bedste rækkevidde og ydeevne, når løbehjulet er 100% opladet. GoRunner Pro 10’’ oplades lynhurtigt. Med en opladningstid på 3 timer, er det klar til kørsel dobbelt så hurtigt som sin efterkommer GoRunner Comfort 10’’. 

Støddæmpning og kørekvalitet

GoRunner Pro 10'' punkterfri dæk

GoRunner Pro 10’’ har store 10-tommers hjul til at dæmpe vejvibrationer og stød. Især det forreste pneumatisk dæk tager godt imod vejvibrationer. Den første version af løbehjulet havde to pneumatiske dæk, men i den nyeste version er baghjulet skiftet ud med et punkterfrit dæk, som ikke absorberer lige så mange vibrationer, men til gengæld er det lettere at vedligeholde. GoRunner har med denne løsning valgt af gå en smule ned på komfort for at gøre det mere praktisk for brugeren. Det bagerste dæk er designet og udviklet med en del gennemgående huller, som skulle kompensere for den manglende støddæmpning, som man ville opnå med to luftfyldte dæk. 

På efterfølgeren Comfort 10’’ har GoRunner prioriteret to pneumatisk dæk for en bedre køreoplevelse. Begge modeller ligger til samme standardpris, så Pro 10’’ kan ikke helt følge med værdien på GoRunner Comfort 10”. Til Gengæld kan der til denne model tilkøbes et sæde, så hvis det er et krav for dig, som løbehjuls-ejer, er GoRunner Pro 10’’ blandt de allerbedste bud på det danske marked. 

Selvom man går lidt på kompromis med det bagerste punkterfrie dæk, så kan GoRunner Pro 10’’ stadig klare diverse terræn. Det robuste udseende, de store dæk, specielle styr og bredde deck kan sagtens give indtrykket af et offroad el-løbehjul, men GoRunner Pro 10’’ er et helt almindeligt el-løbehjul, der kan klare det meste “standard” terræn, og er ikke beregnet til offroad landskab. Om du bevæger dig ud på ujævne veje eller kører på almindeligt asfalt, skal GoRunner nok få dig igennem det. Små huller i vejen, græs og småsten overvindes uden problemer. 

Bærbarhed og vægt

GoRunner Pro 10'' foldemekanisme

GoRunner Pro 10’’ har en egenvægt på 17 kg, og er altså i den tunge ende af, hvad man kan betragte som bærbart. Men selvom det er en kende tungt, er styret let at få godt fat om, hvilket gør det nemmere at bære på, dog er det ikke nær så transportabelt som mange andre lettere løbehjul. 

Foldesystemet fungerer godt. Man har udviklet en patenteret foldemekanisme til dette løbehjul, der gør det nemt og hurtigt at tage med sig på farten. Det tager kun 2-3 sekunder at folde sammen, hvilket er en fordel, når man skal have det med sig i bussen, i toget, bære op ad trapper eller placere i et bagagerum. Løbehjulet er lidt større en andre modeller, det har blandt andet et lidt breddere deck, der gør det behageligt at stå på. 

GoRunner Pro 10’’ udfoldet dimensioner:

  • Højde: 117,5 cm
  • Bredde: 55 cm
  • Længde:118 cm

GoRunner 10’’ sammenfoldet dimensioner:

  • Højde: 43,5 cm
  • Bredde: 55 cm
  • Længde: 118 cm

Pro 10’’ har en max belastning på 150 kg, det anbefales dog, at man ikke overskrivder 120 kg. Selv med en max belastning på 120 kg kan det holde til mere end GoRunner Comfort 10’’.

Byggekvalitet, sikkerhed og bremser

GoRunner Pro 10'' bremser

Foldemekanismen fungerer godt og løbehjulet har en responsiv disk-bremse, hvilket er et plus. GoRunner Pro 10’’ har et håndbetjent dual-brake system, hvor der er monteret en skivebremse foran og en motorbremse bagved, derudover er den en ekstra fodbremse ved baghjulet. Fodbremsen er den mindst effektive af de tre bremse, men den er til gengæld god, når man skal nedjustere ens fart. 

Lyset er dér, hvor GoRunner Pro 10’’ sakker bagud. Lyset foran er ikke integreret i selve konstruktionen, som man ellers ser det hos langt de fleste el-løbehjul. Lyset sidder på som en cykellygte, man skal selv skifte batterier på det, og det holder ikke strøm nær så længe som integreret LED lys. 

Der er integreret LED lys bagpå, men det er placeret på højre side af baghjulet, og hjulet reducerer dermed lysets synlighed en smule - især når man kører på højre side af vejen, som vi jo gør i Danmark.

Generelt er belysningen og synligheden ikke optimal. Løbehjulet mangler både gule/hvide reflekser på siderne af hjulene, hvide reflekser foran og røde reflekser bagpå, som ellers er et krav i Danmark. Synligheden kunne i den grad forbedres. Det er muligt at tilkøbe reflekser, og ret nemt montere dem på løbehjulet selv, men alt taget i betragtning, burde det være inkluderet i prisen. Udover reflekser mangler der også en ringeklokke, som også kan købes separat. 

Displayet fungerer fint, det er meget simpelt og standard. Vi savner lidt en tilknyttet App til el-løbehjulet, som man finder det på deres tidligere model Connect 8.5”, hvor man kan få overblik over batteri, rækkevidde og låse løbehjulet.

Er GoRunner Pro 10” lovligt på offentlig vej?

På deres hjemmeside reklamerer GoRunner selv med, at Pro 10’’ opfylder alle de danske lovkrav. Dette er dog ikke tilfældet. De opfylder nogle af kravene, såsom en hastighedsbegrænsning på 20 km/t, en egenvægt under 25 kg, samt en CE godkendelse. 

I Danmark er det et lovkrav, at el-løbehjulet skal være forsynet med gule/hvide reflekser på hver side af begge hjul, en hvid refleks foran og en rød refleks bagpå. Det er også et krav, at løbehjulet har en hvid/gul lygte foran, som er tydelig fra 300 meters afstand. GoRunner Pro 10’’ lever ikke op til disse kravet om synlighed i trafikken, og det er derfor ikke lovligt, at køre på offentlige danske veje med Pro 10’’ - medmindre man tilkøber reflekser og husker at montere cykellygten foran.  

Hvem bør købe GoRunner Pro 10”?

Når du køber GoRunner Pro 10’’, er det som udgangspunkt ikke lovligt på danske veje. Designet har desværre ikke en integreret forlygte, men der følger dog en seperat forlygte med i prisen. Tilgengæld mangler der reflekser foran, bagpå og på siderne, som skal købes separat. Det er vigtigt at man laver den ekstra investering i reflekser, hvis man ønsker at køre lovligt på danske veje. Selvom der er nogle ulemper ved GoRunner Pro 10’’, så er det et solidt el-løbehjul med store 10-tommers hjul, der klarer diverse terræn, og komforten er generelt i top.

Med sine 17,6 kilometers rækkevidde er det et helt fint pendler-løbehjul, der nemt kan foldes sammen på 3 sekunder, så man kan fragte det ind i en bus, i et bagagerum mm. Men hvis man pendler længere strækninger, og har brug for længere rækkevidde på sit el-løbehjul, er der andre bedre alternativer, som eksempelvis Segway Ninebot MAX G30D, som vi har testet til at køre 45,2 km pr opladning. 

Værdimæssigt kan GoRunner Pro 10’’ ikke helt måle sig med det nyere skud fra stammen - GoRunner Comfort 10’’ - der ligger i samme prisklasse, og som har 27% større batterikapacitet, to pneumatiske dæk og et aftageligt batteri. Eftersom begge modeller står til samme standard-pris, kan det ikke helt følge med værdien på GoRunner Comfort 10”. Det skal også nævnes, at det lige er et par kilo tungere og derfor knap så transportabel.

Alt i alt et rigtig godt løbehjul, men der er bedre alternativer til samme pris fra samme mærke. Derfor har vi valgt at give GoRunner Pro 10’’ 3,8 ud af 5 stjerner.

Specifikationer

Topfart (producent)20 km/t
Topfart (målt af os)20 km/t
Rækkevidde (producent)20 km
Rækkevidde (målt af os)17,6 km
Vægt17 kg
VægtkapacitetMax. 150 kg (anbefalet: max. 120 kg)
Max stigning15 %
DæktypePneumatiske dæk
Dækstørrelse25,4 cm (10 tommer)
BatteritypeLithium
Batterispænding36 V
Batterikapacitet7,8 Ah
Effektiv batterikapacitet280,8 Wh
Opladningstid3 timer
Dimensioner (udfoldet)118 cm × 55 cm × 117,5 cm
Dimensioner (sammenfoldet)118 cm ×55 cm × 43,5 cm
Acceleration (0-20 km/t)6,5 sekunder
Motorkraft350 W
BremsesystemSkivebremse (foran)
Motorbremse (bagved)
Fodbremse ved baghjulet
Hastigheds-modes2 (gear II og Gear II)
AppstyringNej
IP-vurderingIP55

Nyeste i Elektriske løbehjul